Όπως αναμενόταν, η LG ανακοίνωσε τη νέα της ναυαρχίδα G7 ThinQ για την οποία γνωρίζαμε ήδη αρκετές λεπτομέρειες εξαιτίας των διάφορων διαρροών.

Το νέο LG G7 ThinQ διαθέτει οθόνη M+ LCD (με τη διάταξη των εικονοστοιχείων να είναι RGBW με το πρόσθετο λευκού χρώματος εικονοστοιχείο να προσφέρει βελτιωμένη αντίθεση και φωτεινότητα) με διαγώνιο 6,1 ιντσών και αναλογία πλευρών 19.5:9, η οποία υποστηρίζει ανάλυση QHD+ (3120 x 1440 pixels).

Η οθόνη είναι εξαιρετικά φωτεινή, με την μέγιστη ονομαστική φωτεινότητα να μπορεί να φτάσει τα 1000nits, την ώρα που η μέγιστη φωτεινότητα στα περισσότερα smartphones βρίσκεται μεταξύ 400nits και 700nits. Επειδή είναι ιδιαίτερα φωτεινή έχει πολύ καλή απόδοση και είναι εξαιρετικά “readable” υπό το φως έντονου ήλιου.

Η οθόνη του LG G7 ThinQ είναι συμβατή με HDR 10 και προστατεύεται από Gorilla Glass 5. Ανάλογα με τον τύπο του περιεχομένου, η οθόνη που καλύπτει στο 100% το χρωματικό πρότυπο DCI-P3, μπορεί να ρυθμιστεί σε έξι διαφορετικές λειτουργίες προβολής: Auto, Eco, Cinema, Sports, Game και Expert. Σε αυτόματη λειτουργία, το τηλέφωνο αναλύει το περιεχόμενο παιχνιδιών ή φωτογραφιών και βελτιστοποιεί την οθόνη και την κατανάλωση ενέργειας. Ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει την εικόνα ακόμη περισσότερο ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία οθόνης και τα επίπεδα RGB ξεχωριστά.

Όπως είναι φανερό και από τις φωτογραφίες, πρόκειται για μία οθόνη που ακολουθεί τις τάσεις της εποχής, και έτσι πέρα από μακρόστενη, διαθέτει και… εγκοπή (notch). Στο σημείο που βρίσκεται η εγκοπή υπάρχει το ακουστικό, η κάμερα για selfies και οι αισθητήρες εγγύτητας και φωτισμού του περιβάλλοντος. 

Η συσκευή διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο και ακολουθεί “dual-glass design” με το γυαλί να δίνει το παρόν και στο πίσω μέρος. Η συσκευή επίσης υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση με την εταιρεία να κάνουν λόγο για υποστήριξη PMA και WPC. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3000mAh και μέσω της υποδοχής USB Type-C υποστηρίζονται ταχύτητες φόρτισης επιπέδου Quick Charge 3.0. Η εταιρεία επίσης χρησιμοποιεί τη τεχνολογία Qnovo για να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Να αναφέρουμε ότι το LG G7 ThinQ καλύπτει τις προδιαγραφές IP68 (αντέχει στη σκόνη και στο νερό έως και σε βάθος ενός μέτρου για μισή περίπου ώρα) και είναι συμβατό με ορισμένες από τις στρατιωτικές προδιαγραφές MIL-STD-810G.

5ae9da1be3be3_LGG7ThinQ01.jpg.5470f60610bffc3b37c8aa4345e034fc.jpg

Το πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης, σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα, βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της συσκευής. Στην αριστερή πλευρά βρίσκονται τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου καθώς και ένα νέο πλήκτρο το οποίο ενεργοποιεί με ένα πάτημα τον Google Assistant.

Στη πάνω πλευρά της συσκευής υπάρχει το nanoSIM/ microSD tray ενώ στη κάτω βρίσκουμε την υποδοχή 3.5mm για τα ακουστικά καθώς και μία υποδοχή USB Type-C δίπλα στις γρίλιες για το στερεοφωνικό ηχείο Boombox που σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία αυξάνει το “base sound level” κατά 6dB προσφέροντας διπλάσια μπάσα.

Σύμφωνα με μετρήσεις της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας, προσφέρει δέκα φορές δυνατότερο ήχο από ένα τυπικό smartphone, κάτι εκπληκτικό αν λάβουμε υπόψη μας τους φυσικούς περιορισμούς. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, το μπάσο μπορεί να ενισχυθεί αν το LG G7 ThinQ τοποθετηθεί πάνω σε μία σταθερή επιφάνεια. Στο εσωτερικό της συσκευής εντοπίζεται 32-bit Hi-Fi Quad DAC από την ESS (κάτι που θα εκτιμήσουν οι χρήστες high-end ακουστικών) ενώ προσφέρεται και υποστήριξη DTS:X για εξομοίωση 7.1-channel surround ήχου στα ακουστικά.

Η ναυαρχίδα της LG βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 845 SoC σε συνδυασμό με 4/6GB RAM και με 64/128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου αντίστοιχα (μέσω microSD) και υποστηρίζει LTE-A και “ταχύτητες” Cat.16/13, WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.0, GPS καθώς και Dual SIM σε ορισμένες αγορές.

5ae9da244cc77_LGG7ThinQ04.jpg.80e18b550dff18421b48528ee779377c.jpg

Όσον αφορά στις κάμερες, η συσκευή διαθέτει εμπρόσθια κάμερα 8,0 Megapixels με 90-degree FoV και σύστημα φακών με διάφραγμα f:/1.9. Η διάταξη με τη διπλή κύρια κάμερα, που συνοδεύεται από Laser AutoFocus και από LED flash (καθώς και από τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων) βασίζεται σε δύο αισθητήρες των 16 Megapixels και όπως συνηθίζει η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία, η μία από τις δύο διαθέτει υπερευρυγώνιο σύστημα φακών με 107-degree FoV ενώ η βασική διαθέτει 71-degree FoV.

Η κύρια κάμερα βρίσκεται πίσω από σύστημα φακών f:/1.6 και συνεπικουρείται από οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS) και από phase detection και laser autofocus ενώ η δευτερεύουσα ευρυγώνια δεν διαθέτει OIS και είναι fixed-focus.

Το λογισμικό βασίζεται στο Android Oreo και στο UI της LG μαζί με το AI Pack 2.0 με την εταιρεία να υπόσχεται ότι θα αναβαθμιστεί σε Android P μόλις διατεθεί ευρέως. Θα κυκλοφορήσει σε New Platinum Gray, New Aurora Black, New Moroccan Blue και Raspberry Red. Το LG G7ThinQ θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες στη Νότια Κορέα και στη συνέχεια στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Ασία. Οι τιμές και οι λεπτομέρειες αγοράς θα ανακοινωθούν τοπικά πλησιέστερα στο χρόνο διαθεσιμότητας.

GSMArena

  • Like 1
  • Thanks 1