Ένα νέο home automation hub δημιούργησε η LG, το οποίο έχει την ονομασία SmartThinQ Hub, και θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση CES στο Las Vegas την ερχόμενη εβδομάδα, μαζί με μία νέα σειρά από οθόνες και φορητούς υπολογιστές.

Με την πρώτη ματιά, η συσκευή μοιάζει πολύ με το Amazon Echo, και η LG λέει πως η νέα της συσκευή IoT (Internet of Things) λειτουργεί ως gateway για έξυπνους αισθητήρες και internet-enabled συσκευές για το σπίτι.

 

Επίσης μπορεί να “στριμάρει” μουσική αλλά και να δείχνει υπενθυμίσεις από προσωπικά ημερολόγια στην ενσωματωμένη οθόνη LCD των 3,5 ιντσών που διαθέτει. Η συσκευή -που χρησιμοποιεί και μία εφαρμογή στο smartphone για να διευκολύνει την αμφίδρομη επικοινωνία με συσκευές και έξυπνους αισθητήρες στο σπίτι- συλλέγει πληροφορίες και δεδομένα από έξυπνες συσκευές στο σπίτι, όπως πλυντήρια, φούρνους, ψυγεία στα οποία έχει συνδεθεί μέσω Bluetooth, WiFi ή Zigbee. Τα δεδομένα στην συνέχεια θα απεικονίζονται στην οθόνη του SmartThinQ Hub ή μπορεί να σας τα… διαβάζει. Το ενσωματωμένο υψηλής ποιότητας ηχείο επίσης μπορεί να αναπαράγει μουσική από εκατοντάδες σταθμούς από την υπηρεσία iHeartRadio, αλλά και από οποιοδήποτε smartphone ή tablet μέσω Bluetooth.

 

Το hybrid speaker της LG θα κυκλοφορήσει σε champagne gold ή black χρώμα και υποστηρίζει τόσο την ανοιχτή πλατφόρμα της Alljoyn αλλά και το Iris home system της Lowe. Για την διάθεση και το κόστος της συσκευής θα μάθουμε περισσότερα όταν και θα επισκεφτούμε την έκθεση CES 2016 την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Link.png Site: Engadget