Χρήστες που αγόρασαν το LG G Watch ή ήταν από τους τυχερούς που παρακολούθησαν το συνέδριο Google I/O και έλαβαν δωρεάν το smartwatch της LG παρατήρησαν ότι οι υποδοχές φόρτισης στο κάτω μέρος της συσκευής είναι επιρρεπείς στη διάβρωση.

Οι χρήστες παραπονιούνται ότι η διάβρωση (σκουριά) προκαλεί δυσφορία (λόγω της επαφής του μετάλλου με το δέρμα), καθώς και προβλήματα με τη φόρτιση της συσκευής (ορισμένοι χρήστες δεν μπορούν καν να φορτίσουν τα smartwatches τους). Αν και κάτι τέτοιο φαίνεται να είναι θέμα υλικού, εντούτοις η LG εγγυάται ότι μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού OTA θα διορθώσει το πρόβλημα. Πως μπορεί μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού να σταματήσει το σχηματισμό σκουριάς στους μεταλλικούς connectors;

 

Από ότι φαίνεται, το LG G Watch στέλνει διαρκώς πολύ μικρής έντασης ρεύμα προς στις επαφές φόρτισης στο κάτω μέρος, ακόμα και όταν η συσκευή δεν φορτίζει. Ως αποτέλεσμα, όταν το ρολόι έρχεται σε επαφή με τον ιδρώτα στο πάνω μέρος του χεριού, τότε ξεκινάει η διάβρωση και οι ερεθισμοί. Σε ανακοίνωση της, η LG επισημαίνει: "Η LG θα διανέμει μία αναβάθμιση συντήρησης τις επόμενες μέρες που θα απενεργοποιήσει το ρεύμα όταν το ρολόϊ δεν βρίσκεται στη βάση φόρτισης. Η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής και δεν θα επηρεάσει τη φόρτιση".

 

Αν όντως, η ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού κάνει αυτό που λέει η LG, τότε η εταιρεία θα γλυτώσει πολλά χρήματα από ανακλήσεις προϊόντων. Η ενημέρωση κυκλοφόρησε μόλις εχθές, οπότε και περιμένουμε να δούμε αν θα επιλυθούν τα προβλήματα διάβρωσης.

 

Link.png Site: GSMArena