Σύμφωνα με φήμες, η LG πρόκειται να ανακοινώσει στο Mobile World Congress ένα νέο, κορυφαίο μοντέλο στη σειρά smartphone της, το V30s.

Το LG V30s θα διαθέτει πολλές ομοιότητες με το πρωτότυπο μοντέλο που κυκλοφόρησε το περασμένο Φθινόπωρο, ωστόσο θα εξοπλίζεται με μία κάμερα AI. Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες ETNews και Phone Radar, η κάμερα τεχνητής νοημοσύνης της συσκευής θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το Google Lens στο Pixel 2 της Google ή σαν το Bixby Vision στο Samsung Galaxy S8 ή στο πρόσφατο A8 (2018).

Αυτό σημαίνει ότι όταν στρέφετε το κινητό προς ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, η κάμερα θα το αναγνωρίσει και λίγο μετά θα απεικονίσει σχετικό με το αντικείμενο περιεχόμενο στην οθόνη του κινητού. Δεν είναι ξεκάθαρο ωστόσο αν η νέα αυτή δυνατότητα θα προσφέρει κάτι περισσότερο από AI recognition ή θα φτάνει στα επίπεδα και του ψηφιακού βοηθού, όπως οι πλατφόρμες των Google και Samsung επιτυγχάνουν ως ένα βαθμό.

Το LG V30s επίσης πρόκειται να διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 256GB, όπως συμβαίνει και με την αρκετά ακριβή “Signature Edition” του V30. Το νέο μοντέλο επίσης αναμένεται να προσφέρει και δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου, μέσω κάρτας μνήμης microSD.

Engadget