Όπως φαίνεται, οι πληρωμές με τη χρήση smartphone αποτελούν δημοφιλή λειτουργία, με την Apple, τη Samsung και την Google να έχουν παρουσιάσει ήδη τα Apple Pay, Samsung Pay και Android Pay αντίστοιχα. Οι υπόλοιπες εταιρίες λοιπόν, είναι αναγκασμένες να ακολουθήσουν την εν λόγω τάση.

Μάλιστα, εδώ και καιρό φημολογείται ότι η LG ετοιμάζει τη δική της υπηρεσία mobile πληρωμών, το αποκαλούμενο G Pay. Μάλιστα, σύμφωνα με μια νέα πηγή, το G Pay θα απαιτεί τη χρήση μιας ειδικής smart credit card που θα συνδέεται με το smartphone, τακτική η οποία έρχεται σε αντίθεση με, λόγου χάρη, το Samsung Pay, εφόσον οι συμβατές συσκευές της Samsung διαθέτουν ενσωματωμένο το απαιτούμενο hardware.

 

Όσον αφορά τα οφέλη του παραπάνω τρόπου πληρωμής, το κυριότερο είναι η συμβατότητα, καθώς η smart credit card θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι συμβατή με mid-range και low-end συσκευές, σε αντίθεση με την περίπτωση του ενσωματωμένου hardware, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο σε ορισμένες, high-end συσκευές.

 

Αναφορικά με τα μειονεκτήματα της υπηρεσίας, σίγουρα εγείρονται ζητήματα ασφαλείας και σαφώς, βασικό πρόβλημα είναι ότι ο χρήστης εξακολουθεί να χρειάζεται κάρτα, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη βασική φιλοσοφία των πληρωμών μέσω smartphone.

 

Όπως και να έχει, πρόκειται για φήμες και όχι βέβαιες πληροφορίες και γι'αυτό, αναμένουμε τις μελλοντικές εξελίξεις αναφορικά με το LG G Pay. Παρόλα αυτά, φημολογείται ότι η LG έχει ήδη ξεκινήσει να συνεργάζεται με τις εταιρίες Shinhan Card και KB Kookmin Card της Νότιας Κορέας.

 

Link.png Site: GSMArena