Παρά τον ενθουσιασμό των τεχνολογικών μέσων ενημέρωσης, φαίνεται πως το πρωτοποριακής σχεδίασης LG G5 δεν κατάφερε να πείσει και το αγοραστικό κοινό, σημειώνοντας πωλήσεις χαμηλότερες από εκείνες των προσδοκιών της νοτιοκορεατικής κατασκευάστριας.

Σύμφωνα με την κορεατική Aju Business Daily, οι πωλήσεις του G5 όσον αφορά το δεύτερο τρίμηνο, θα περιοριστούν στις 2.500.000 μονάδες (παγκοσμίως), αντί των 3.500.000 που είχε θέσει ως στόχο η LG.

 

Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές (ετήσιες) πωλήσεις της νέας ναυαρχίδας θα περιοριστούν από τις 12 εκατομμύρια μονάδες στις 5.5 εκατομμύρια μονάδες, συνοδευόμενες από απώλειες ύψους 112.32 εκατομμυρίων δολαρίων για το αντίστοιχο τρίμηνο και τμήμα - οι οποίες σε σχέση με τις απώλειες του αντίστοιχου περσινού χρονικού διαστήματος ($174.5 εκατομμύρια) δύναται να χαρακτηριστούν και ως "βελτιωμένες".

 

Η κυκλοφορία του LG G5 δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την κυκλοφορία των Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 edge, οι πωλήσεις των οποίων υπολογίζεται ότι - μέσα σε διάστημα τριών μηνών από την κυκλοφορία τους - άγγιξαν τις 26 εκατομμύρια μονάδες, επηρεάζοντας αρνητικά τις πωλήσεις της LG.

 

Και για όσους που πιστεύουν ότι οι απώλειες της LG (η οποία αυτή τη στιγμή κατατάσσεται βάση των πωλήσεων της στην έβδομη θέση μετά τις Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi, Oppo και Lenovo) είναι μεγάλες, τα προβλήματα της ταϊβανέζικης κατασκευάστριας HTC εμφανίζονται ακόμα μεγαλύτερα, καθώς σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές οι πωλήσεις του νέου HTC 10 δεν πρόκειται να ξεπεράσουν - μέσα στη χρονιά που διανύουμε - τις 1.000.000 μονάδες.

 

Link.png Site: PhoneArena