Μπορεί η Samsung να ανακοίνωσε ότι σύντομα, όλα τα μοντέλα 2018 και 2019 των έξυπνων τηλεοράσεων της –με αναβάθμιση του firmware τους- θα υποστηρίζουν το app iTunes Movies and TV shows της Apple, ωστόσο δεν είναι η μοναδική εταιρεία που θα συνεργαστεί με το «Cupertino».

Και οι νέες τηλεοράσεις της LG με WebOS, συμπεριλαμβανομένης της ανανεωμένης σειράς SIGNATURE OLED TV  –ακόμα και της «rollable OLED» που παρουσίασε στην έκθεση CES- αλλά και της συμβατικής σειράς LED θα υποστηρίζουν AirPlay 2 casting καθώς και το HomeKit της Apple.

Από ότι φαίνεται, οι τηλεοράσεις της LG –τουλάχιστον για την ώρα- δεν θα υποστηρίζουν το iTunes Movies and TV shows app της Apple, αλλά τουλάχιστον όσοι αποκτήσουν κάποια από τις νέες τηλεοράσεις της LG θα είναι σε θέση να «στριμάρουν» περιεχόμενο (π.χ videos, photos, μουσική) από τις συσκευές της Apple που έχουν στη διάθεση τους (π.χ iPad, iPhone κ.λπ) απευθείας στη τηλεόραση τους.

Η υποστήριξη HomeKit επίσης σημαίνει ότι είναι δυνατός επίσης ο έλεγχος της τηλεόρασης τους χρησιμοποιώντας το Home app ή μέσω της Siri. Όπως είναι φανερό, το «άνοιγμα» του οικοσυστήματος της Apple προς τρίτους, δείχνει πως για να τα καταφέρει στον χώρο του θεάματος και της ψυχαγωγίας –φημολογείται πως ετοιμάζει υπηρεσία streaming video με δικές της παραγωγές- χρειάζεται την βοήθεια και άλλων.

lg-smart-tv-homekit.jpg.fcd8a61795cb76901f49df601f045fc2.jpg