Μπορεί φέτος το 5G να αποτέλεσε θέμα συζήτησης για όλους τους κατασκευαστές smartphones και τηλεπικοινωνιακών υποδομών, όμως από του χρόνου θα ξεκινήσουν οι σημαντικές ανακοινώσεις.

Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές από το 2019 θα έχουν στόχο τις ταχύτητες gigabit, συμπεριλαμβανομένης και της Xiaomi που θα παρουσιάσει το Mi Mix 3 5G στα τέλη του Φλεβάρη. Εκείνη την εποχή θα πραγματοποιηθεί και το ετήσιο συνέδριο MWC 2019 (Mobile World Congress), και σύμφωνα με αναφορές από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Ν. Κορέα, οι εταιρείες LG και Samsung πρόκειται να ανακοινώσουν 5G-enabled συσκευές.

Η Samsung πρόκειται να παρουσιάσει την σειρά Galaxy S10 που θα αποτελείται από τουλάχιστον τρεις συσκευές, με το πλέον ισχυρό μοντέλο να διαθέτει τετραπλή κύρια κάμερα και διπλή εμπρόσθια κάμερα για selfies. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung θα ανακοινώσει και μία νέα συσκευή που θα υποστηρίζει 5G και δεν θα ανήκει στην παραπάνω σειρά, αλλά θα σηματοδοτήσει το λανσάρισμα μίας νέας σειράς στο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο.

Η LG από την άλλη δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποια νέα σειρά συσκευών, ούτε κάποιο εντελώς νέο smartphone, αλλά πρόκειται να προσφέρει μία αναβαθμισμένη έκδοση του LG G7 ThinQ που θα ονομάζεται LG G7+ ThinQ 5G ή θα έχει κάποια άλλη παραπλήσια ονομασία. Το ίδιο είχε κάνει και στο περσινό MWC, όταν και παρουσίασε την αναβαθμισμένη έκδοση LG V30S ThinQ. Η LG σκοπεύει να καταστήσει επικερδή την επιχείρηση smartphones που διατηρεί και βλέπει το 5G ως μία νέα ευκαιρία για να αντιστρέψει τα πράγματα.

GSMArena