Στον εκθεσιακό χώρο της Logitech στην IFA 2018, μπορέσαμε να έχουμε μια πρώτη επαφή με το, MV Vertical, το νέο εργονομικό bluetooth ποντίκι της εταιρείας το οποίο ξεχωρίζει από τις προηγούμενες προσπάθειες αφού είναι...κάθετο.

Σχεδόν κάθετο βασικά αφού υπάρχει μια ελαφριά κλίση προς τα δεξιά, αποτέλεσμα ερευνών όπως ενημερωθήκαμε. Αυτές έδειξαν κάτι αναμενόμενο, ότι δηλαδή τα προβλήματα καταπόνησης που αντιμετωπίζει αρκετός κόσμος με τα χέρια και τους καρπούς του, είναι αποτέλεσμα του πως κρατάνε ένα ποντίκι. Αν και προσωπικά έχω δοκιμάσει πολλά εργονομικά ποντίκια, η επαφή με το MX Vertical είναι διαφορετική αλλά δείχνει φυσική, όπως πρέπει να συμβαίνει με κάθε εργονομικό περιφερειακό. Η παλάμη «ξεκουράζεται» πάνω στην επιφάνεια του ποντικιού ενώ τα δάκτυλα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα κεντρικά πλήκτρα. 

Πέρα από τα δύο κλασσικά πλήκτρα κάθε ποντικιού, το νέο ποντίκι της Logitech διαθέτει δύο ακόμη προγραμματιζόμενα που στην προκαθορισμένη ρύθμιση χρησιμοποιούνται για προηγούμενη/επόμενη ιστοσελίδα σε ένα browser. Με αισθητήρα στα 4.000 DPI και ένα ακόμη πλήκτρο στην επιφάνεια του, το MX Vertical επιτρέπει στον χρήστη να προγραμματίσει ή να αλλάξει την ευαισθησία της κίνησης σε πραγματικό χρόνο. Η σχετική ρύθμιση βοηθά αρκετά κατά την περίοδο εκμάθησης του ποντικιού, κάτι που με βάση τη γρήγορη δοκιμή μας, δε θα πρέπει να απασχολήσει πολύ τον χρήστη.

IMG_20180831_093110.jpg.4664253fadc721420825ef09f3a773b2.jpg

Σύμφωνα με το στέλεχος της Logitech με το οποίο συνομιλήσαμε, οι μηχανικοί της εταιρείας προσπάθησαν να πετύχουν τον ιδανικό συνδυασμό εργονομίας και παραγωγικότητας. Και με αυτό το προϊόν, η Logitech θα ακούσει με προσοχή τα σχόλια των χρηστών προκειμένου να προχωρήσουν σε αλλαγές όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, και πιθανότατα με την κυκλοφορία και διαφορετικών μεγεθών. Αρχικά πάντως, το MX Vertical απευθύνεται σε δεξιόχειρες και όχι στο 10% του πληθυσμού που είναι αριστερόχειρες και θα πρέπει να καταβάλλουν περισσότερη προσπάθεια προκειμένου να το συνηθίσουν.

Το Logitech MX Vertical, αναμένεται στην αγορά μέσα στον Οκτώβριο με τιμή €109.

 

  • Like 2