Η MediaTek αποκάλυψε το νέο MT2625 system-on-a-chip, που είναι ιδιαίτερα μικρό σε διαστάσεις – 16 x 18 χιλιοστά – και προορίζεται για την αγορά Internet of Things, επιτρέποντας στις συσκευές που το ενσωματώνουν να λειτουργούν και να συνδέονται στο Internet από οπουδήποτε στον κόσμο.

Οι συσκευές ωστόσο του είδους, που αναμένεται να κατακλύσουν το… μελλοντικό σπίτι είναι απαραίτητο και να επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά το πρότυπο WiFi είναι αρκετά ενεργοβόρο και δεν μπορεί να υποστηρίξει με τη καλύτερη αποδοτικότητα αρκετές συσκευές.

 

Το MT2625 ωστόσο με τον επεξεργαστή Cortex-M (104MHz) δεν καταναλώνει παρά ελάχιστη ενέργεια και για την επικοινωνία του χρησιμοποιεί τις μπάντες NB1 και NB2 που είναι βελτιστοποιημένες για εσωτερική κάλυψη.

 

Ο στόχος είναι η αυτονομία των συσκευών με το MT2625 να μετριέται σε χρόνια. Σύμφωνα με την MediaTek, το νέο της SoC (system-on-chip0 θα επιτρέψει στους συνεργάτες της να κατασκευάσουν μικρές και αρκετά προσιτές έξυπνες συσκευές. Σύντομα, οι ψηφιακοί βοηθοί Alexa, Cortana, Google Assistant και Siri θα μπορούν να διαχειρίζονται όλες τις οικιακές συσκευές στα σύγχρονα σπίτια και η MediaTek, μετά και την υποχώρηση της Intel, βρήκε μία ακόμη αγορά για να επεκταθεί.

 

Link.png Site: GSMArena