Γενικότερα, έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε τα mobile SoCs της MediaTek με τα οικονομικά smartphones παρά με το gaming, αλλά από ότι φαίνεται η εταιρεία είναι αποφασισμένη να μας αλλάξει τη γνώμη.

Η γνωστή σχεδιάστρια ημιαγωγών ανακοίνωσε τη νέα οικογένεια SoCs Helio G90, τα οποία σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρουν υψηλή απόδοση και τεχνολογίες που προορίζονται για τα πλέον σύγχρονα και απαιτητικά παιχνίδια.

Τα Helio G90 και Helio G90T διαθέτουν οκταπύρηνους επεξεργαστές, των οποίων οι ισχυρότεροι Cortex-A76 πυρήνες (με συχνότητα λειτουργίας 2,05GHz) αναλαμβάνουν τις απαιτητικές εργασίες και οι λιγότεροι ισχυροί Cortex-A55 τις λιγότερο απαιτητικές, καθώς και τον επεξεργαστή γραφικών Mali-G76 (συχνότητα λειτουργίας έως και 800MHz).

mediatek2.jpg.b545dd047775a688decc97f41428fada.jpg

Επιπλέον, υποστηρίζουν μνήμη LPDDR4X μέχρι και μεγέθους 10GB. Τα παραπάνω βεβαίως χαρακτηριστικά δεν είναι και ιδιαίτερα εντυπωσιακά, όμως τα δύο νέα SoCs της MediaTek, κρύβουν άσσους στα μανίκια τους. Έτσι, και τα δύο Helio G90 chips διαθέτουν μία τεχνολογία ειδικά ανεπτυγμένη για games που ονομάζεται HyperEngine και η οποία υπόσχεται ότι μειώνει σημαντικά το «lag» (υστέρηση) και τις όποιες διακοπές. Όπως γίνεται και με κάποια άλλα κινητά, μπορεί να «ζητήσει» τη βοήθεια του LTE για να βοηθήσει τον χρήστη να παίξει το παιχνίδι του online, χωρίς lag ή διακοπές, αν η σύνδεση WiFi είναι ασταθής (ουσιαστικά συνδυάζει τη συνδεσιμότητα LTE με το WiFi για να ενισχύσει την ισχύ του σήματος). Επίσης μπορεί να διατηρήσει δύο συνδέσεις WiFi σε διαφορικά bands. Χάρη στο «dual WiFi connectivity», μία συσκευή μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα σε δύο routers για μειωμένη υστέρηση και περισσότερο αξιόπιστη σύνδεση. Επιπλέον, φροντίζει ώστε να μην χάνεται η πρόσβαση στο Internet ακόμα και αν υπάρξει κάποια τηλεφωνική κλήση.

mediatek3.jpg.5cc6e7e1bf1bf88d351caeec997751dd.jpg

Η εταιρεία επίσης κάνει λόγο για χαμηλή υστέρηση στην αφή, καλύτερη διαχείριση πόρων και υποστήριξη HDR10. Τα κινητά επίσης με Helio G90 ή G90T SoC υποστηρίζουν έως και 64 Megapixels στον τομέα της κάμερας –single ή multi-camera arrays- προσφέροντας υψηλή απόδοση στις νυχτερινές λήψης και AI facial detection.

Είναι φανερό, ότι η MediaTek θέλει να αποκτήσει ένα ποσοστό από την ολοένα αναπτυσσόμενη αγορά των gaming smartphones, προσφέροντας τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να κυκλοφορήσουν οικονομικότερες προτάσεις στην αγορά από εκείνες που κυκλοφορούν ήδη με επεξεργαστές της Qualcomm στο εσωτερικό τους. Το πρώτο, κατά πάσα πιθανότητα, κινητό με Helio G90-series chipset θα είναι της Xiaomi, για την αγορά της Κίνας.

Engadget

GSMArena