Με τα νέα Kompanio 520 και Kompanio 528 chipsets, η MediaTek αναβαθμίζει στο επόμενο επίπεδο την απόδοση των entry-level Chromebooks προσφέροντας σημαντικά υψηλότερη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα Kompanio chipsets παρέχουν μία απρόσκοπτη εμπειρία πλοήγησης στο Internet, cloud gaming και χρήσης των εφαρμογών Google Play σε συνδυασμό με «all-day battery life».

Και τα δύο chipsets, Kompanio 520 και Kompanio 528 περιλαμβάνουν έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή με δύο premium πυρήνες ARM Cortex-A76 καθώς και αναβαθμισμένη διπύρηνη μηχανή γραφικών για να προσφέρουν μία ομαλή και υψηλής αποκρισιμότητας εμπειρία χρήσης. Στην περίπτωση του Kompanio 520, οι πυρήνες Cortex-A76 λειτουργούν έως στα 2 GHz ενώ στο Kompanio 528 έως στα 2,2 GHz. Κάθε chipset επίσης ενσωματώνει μία διπύρηνο μονάδα επεξεργασίας AI (APU) για να προσφέρει AI-enhancements σε εφαρμογές μαζί με διάφορα χαρακτηριστικά και δυνατότητες «AI camera». Επιπροσθέτως, οι κατασκευαστές Chromebooks μπορούν να συνδυάσουν τα νέα Kompanio chipsets της MediaTek με τις λύσεις Filogic Wi-Fi 6 της εταιρείας για γρήγορες και αξιόπιστες ασύρματες συνδέσεις όταν οι χρήστες των φορητών υπολογιστών «στριμάρουν» ή παίζουν μέσω υπηρεσιών cloud.

Χάρη στις επόμενης γενιάς δυνατότητες του ενσωματωμένου επεξεργαστή εικόνας στα Kompanio chipsets, οι κατασκευαστές Chromebooks επίσης μπορούν να εφοδιάσουν τα μοντέλα τους με κάμερες έως και 32 MP για υψηλής ποιότητας λήψεις, ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού στο περιβάλλον. Η αναβαθμισμένη επίσης μηχανή media περιλαμβάνει VP9 decoding και H.265 encoding για διπλάσια (2X) απόδοση ενώ ο dedicated HiFi-5 DSP προσφέρει εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης audio microphone processing. Τα νέα Kompanio 520 και 528 επίσης παρέχουν δυνατότητα εγγραφής βίντεο Full HD στα 60 fps για αψεγάδιαστο video conferencing.

Τα Kompanio 520 και Kompanio 528 υποστηρίζουν επίσης οθόνες Full HD+ (έως 2.560 x 1.200 pixels) ενώ επιπλέον παρέχουν τη δυνατότητα στους χρήστες να προσθέσουν μία εξωτερική οθόνη Full HD για να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους. Να αναφέρουμε ότι υποστηρίζουν επίσης μνήμη LPDDR4x με μέγιστη συχνότητα λειτουργίας έως 3.733 MHz και αποθηκευτικό χώρο eMMC 5.1 με hardware command queue. Τα πρώτα Chromebooks που θα βασίζονται στα νέα Kompanio 520 και Kompanio 528 chipsets θα διατεθούν στην αγορά μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2023.

  • Thanks 1