Οι Apple και Motorola Mobility κατέληξαν σε συμβιβασμό, τερματίζοντας τις δικαστικές διαμάχες και αποσύροντας όλες τις μηνήσεις που έχουν καταθέσει η μία ενάντια στην άλλη.

Αυτό μαθαίνουμε σε κοινό δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι Google και Apple, οι οποίες μάλιστα δηλώνουν ότι θα συνεργαστούν σε ορισμένους τομείς για να αναδιαμορφώσουν τα χαρτοφυλάκια τους.

 

Η Apple έχει εμπλακεί σε δικαστικές διαμάχες με πολλές εταιρείες που κατασκευάζουν smartphones με λειτουργικό σύστημα Android, και έχουν κατά καιρούς κατατεθεί δεκάδες αγωγές από το ένα ή το άλλο μέρος, σε όλο τον κόσμο με στόχο να προστατεύσουν τα συμφέροντα και τη τεχνολογία τους. Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs είχε μάλιστα πει για το Android, ότι είναι ένα “κλεμμένο προϊόν”.

 

Οι Google και Apple ενημέρωσαν το ομοσπονδιακό εφετείο στην Ουάσιγκτον, ότι οι υποθέσεις του ενός ενάντια στον άλλον θα πρέπει να απορριφθούν. Παρόλα αυτά, η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών δεν σχετίζεται με τη δικαστική διαμάχη της Apple με την Samsung Electronics.

 

Όσο αφορά στο ιστορικό, η υψηλού προφίλ μάχη μεταξύ των Apple και Motorola Mobility ξεκίνησε το 2010, όταν η Motorola μήνυσε την Apple με τις κατηγορίες ότι καταπατάει ευρεσιτεχνίες της, συμπεριλαμβανομένης μίας ιδιαίτερα σπουδαίας που αφορά στον τρόπο λειτουργίας ενός κινητού σε ένα 3G δίκτυο, ενώ η Apple στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι η Motorola καταπατάει τις δικές της πατέντες που αφορούν σε χαρακτηριστικά/ λειτουργίες ενός smartphone.

 

Το 2012, ο δικαστής Richard Posner σταμάτησε όλη τη διαδικασία λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη με την αιτιολογία ότι καμία από τις δύο εταιρείες δεν κατέθεσε επαρκή στοιχεία για να στηρίξει και να αποδείξει την υπόθεση της. Τον προηγούμενο μήνα, το εφετείο έδωσε στην Apple μία ακόμη ευκαιρία για να κερδίσει τη δίκη και να επιτύχει αν ήταν δυνατόν την απαγόρευση των πωλήσεων των smartphones της Motorola στις ΗΠΑ.Η μεγαλύτερη νίκη της Apple ενάντια στο Android, ήρθε με τη δικαστική της διαμάχη με τη Samsung, όταν η τελευταία έπρεπε να αποζημιώσει την Apple με περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η Samsung βεβαίως από τότε εφεσιβάλει.

 

Η Google εξαγόρασε τη Motorola Mobility το 2012, έναντι 12.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων -κυρίως για το χαρτοφυλάκιο των ευρεσιτεχνιών για να υπερασπιστεί το Android- ωστόσο φέτος ανακοίνωσε ότι πούλησε το τμήμα συσκευών στη Lenovo, έναντι περίπου 2.9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κρατώντας το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλάκιου των ευρεσιτεχνιών αλλά και το τμήμα ερευνών.

 

Link.png Site: Reuters