Σύμφωνα με αναφορά του Droid Life, η Motorola απέλυσε το 2% των υπαλλήλων που διαθέτει στο δυναμικό της σε παγκόσμιο επίπεδο (περίπου 55000 εργαζόμενους) κάτι που ισοδυναμεί με 1100 απολύσεις συνολικά.

Η κίνηση της Motorola αποτελεί, όπως δήλωσε η εταιρεία, “μέρος της συνεχιζόμενης στρατηγικής ενσωμάτωσης μεταξύ των επιχειρήσεων smartphones της Motorola και της Lenovo καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε φάση ευθυγράμμισης και περαιτέρω οργάνωσης του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου για να είναι καλύτερα ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά των smartphones”.

 

Πριν κάνει την παραπάνω δήλωση για τις εξελίξεις η Motorola, κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Lenovo σκόπευε να μετακινήσει κάποιους υπαλλήλους της Motorola στο Σικάγο, στα Κεντρικά της Lenovo στην Βόρεια Καρολίνα. Σε κάθε περίπτωση, η Lenovo δήλωσε στο Droid Life ότι δεν είχε σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο, και πως σκοπεύει να διατηρήσει τα κεντρικά της Motorola ως έχουν και πως είναι “απολύτως δεσμευμένη με το Σικάγο”. Στην δήλωση της Lenovo επίσης που προηγήθηκε της Motorola περιλαμβανόταν και ο αριθμός των απολύσεων που αναφέρονται στο άρθρο.

 

Link.png Site: GSMArena