Η Motorola παρουσίασε ένα ασυνήθιστο νέο πρωτότυπο smartphone με εύκαμπτη οθόνη που μπορεί να λυγίσει και να τυλιχθεί γύρω από τον καρπό του χρήστη σαν βραχιόλι υψηλής τεχνολογίας.

Με την ονομασία "Adaptive Display Concept", επιδεικνύει νέους τρόπους με τους οποίους τα smartphone θα μπορούσαν να μεταμορφωθούν πέρα από τα τρέχοντα foldable σχέδια. 

Το τηλέφωνο χρησιμοποιεί μια εύκαμπτη οθόνη pOLED Full HD+ που σύμφωνα με τη Motorola μπορεί να προσαρμόζει το σχήμα της για διαφορετικά σενάρια. Λυγίζοντάς την στη μέση, για παράδειγμα, η οθόνη 6,9 ιντσών συρρικνώνεται σε μια συμπαγή συσκευή με οθόνη 4,6 ιντσών. Μπορεί επίσης να σταθεί όρθια μόνη της χάρη στο εύκαμπτο form factor της.

Σε αντίθεση με τα τρέχοντα αναδιπλούμενα smartphone που απαιτούν μεντεσέδες, η ιδέα της Motorola βασίζεται αποκλειστικά στην ευελιξία της οθόνης για αλλαγή. Αυτό επιτρέπει στο τηλέφωνο να καμπυλώνεται σε σχήμα βραχιολιού και να τυλίγει με ασφάλεια τον καρπό του χρήστη όταν δεν χρησιμοποιείται. Το τηλέφωνο μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιήσει αυτή την τυλιγμένη λειτουργία για να λειτουργήσει ως απομακρυσμένη κάμερα για τη λήψη αυτοπορτρέτων από απόσταση.

motorola-concept-upright.jpg.4ca140cdaa309abcb8d018cb89f94eb6.jpg

 

Ωστόσο, ενώ ο σχεδιασμός περιτύλιξης επιτρέπει ορισμένες βολικές περιπτώσεις χρήσης, έχει και σαφή μειονεκτήματα. Το τηλέφωνο κινδυνεύει να γλιστρήσει εύκολα από τους λεπτούς καρπούς ή κατά τη διάρκεια σωματικής δραστηριότητας. Θα χρειαστούν περαιτέρω βελτιώσεις προτού αυτή η ιδέα γίνει ένα βιώσιμο εμπορικό προϊόν -αν τελικά γίνει-.

Το τηλέφωνο που αλλάζει σχήμα παρουσιάστηκε από τη μητρική εταιρεία της Motorola, τη Lenovo, στην πρόσφατη εκδήλωση Tech World. Η Lenovo παρουσίασε προηγουμένως ένα παρόμοιο τηλέφωνο το 2016, αλλά αναφέρθηκε σε ζητήματα με την ευελιξία και την αξιοπιστία του. Το νέο πρωτότυπο της Motorola επιδεικνύει βελτιωμένη εκτέλεση του οράματος του τηλεφώνου με δυνατότητα αναδίπλωσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κατασκευαστές τηλεφώνων όπως η Motorola, συχνά επιδεικνύουν τέτοιες ριζοσπαστικές συσκευές για να υπολογίσουν το ενδιαφέρον του κοινού και να επιδείξουν καινοτομία, χωρίς να υπόσχονται πραγματική διάθεση της συσκευής. 

Όμως, είτε το τηλέφωνο wraparound υλοποιηθεί ποτέ είτε όχι, η Motorola αξίζει τα εύσημα. Η ιδέα της μεταμόρφωσης των οθονών με εντυπωσιακούς νέους τρόπους δείχνει προς ένα συναρπαστικό μέλλον. Ακόμα και αν ιδέες όπως αυτό το τηλέφωνο wraparound δεν κυκλοφορήσουν ποτέ στην αγορά, βοηθούν στην έμπνευση της επόμενης γενιάς κινητής τεχνολογίας.

  • Like 3
  • Confused 1