Με την εμβέλεια της συσκευής να αγγίζει τα τρία μέτρα, παρά την περιορισμένη ταχύτητα φόρτισης

Αν και η Xiaomi ήταν η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε την ασύρματη τεχνολογία φόρτισης με το Mi Air Charge, η Motorola ακολούθησε αρκετά γρήγορα, παρουσιάζοντας τη δική της λύση ασύρματης φόρτισης.

Η εταιρεία έκανε μια δημοσίευση μέσω του weibo λογαριασμού της, δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες λεπτομέρειες της Space Charging τεχνολογίας της. Στην αρχική της παρουσίαση, η Motorola έδειξε την ικανότητα φόρτισης σε πάνω από μία συσκευή σε εμβέλεια ενός μέτρου. Αλλά από τότε, έγιναν επιπλέον βελτιώσεις.

Σύμφωνα με τη Motorola, η τεχνολογία της πλέον υποστηρίζει ταυτόχρονη φόρτιση έως και τέσσερις συσκευές σε απόσταση τριών μέτρων, και καλύπτει το 100% της ζώνης.

Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας 1,600 κεραίες, οι οποίες μπορούν να διαπεράσουν από χαρτί και άλλα εμπόδια και μπορούν να διακόψουν τη φόρτιση σε συγκεκριμένη περιοχή αν εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία.

Για την ώρα δεν γίνεται αναφορά για το χρόνο φόρτισης, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Digital Chat Station, η συσκευή φτάνει τα 5W. Μικρό νούμερο αν αναλογιστούμε πως οι συσκευές πλέον έχουν μπαταρίες χωρητικότητας 4,000 και 5,000 mAh. Με λίγα λόγια, η ενσύρματη φόρτιση παραμένει απαραίτητη για χρήστες που χρειάζονται ταχεία φόρτιση.

Βέβαια η αργή φόρτιση είναι λογική αν η συσκευή θα φορτίζεται μόνιμα ασύρματα, όπως γίνεται και με τα charge pads, ενώ για άλλες συσκευές όπως Bluetooth earbuds και smartwatches, τα 5W θα είναι αρκετά.

  • Like 1