Η MSI κάνει φορητή την εικονική πραγματικότητα, μετατρέποντας το νέο υπολογιστή της σε "σακίδιο". Το VR One, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο, είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στο διαδικτυακό κατάστημα Newegg με αρχική τιμή τα 2000 και 2300 δολάρια για το lower-end και higher-end μοντέλο αντίστοιχα.

Το lower-end μοντέλο περιλαμβάνει την κάρτα γραφικών της Nvidia GeForce GTX 1060, έναν Intel Core i7 6820HK στα 2.7 Ghz, έναν SSD χωρητικότητας 256GB και 16GB RAM ενώ το higher-end μοντέλο περιλαμβάνει την GeForce GTX 1070 και SSD χωρητικότητας 512GB. Η μπαταρία και των δύο μοντέλων έχει διάρκεια περίπου μιάμισης ώρας, ενώ δίνεται η δυνατότητα να αγοραστούν και αποσπώμενες μπαταρίες οι οποίες ζυγίζουν περίπου 3.5 κιλά. Η ημερομηνία αποστολής και των δύο μοντέλων είναι η 30 Νοεμβρίου.

 

Όπως υπονοεί και το όνομά του, το VR One έχει σχεδιαστεί ειδικά για μάσκες εικονικής πραγματικότητας, όπως το HTC Vive και το Oculus Rift προκειμένου οι χρήστες να ζήσουν την πραγματική εμπειρία VR μέσω της ελεύθερης κίνησής τους στο χώρο, χωρίς να τους εμποδίζουν διάφορα καλώδια.

 

Η MSI δεν είναι φυσικά η πρώτη εταιρία που κατασκευάζει σακίδια εικονικής πραγματικότητας. Η Zotac και η HP ήδη έχουν ανακοινώσει τα δικά τους μοντέλα χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

 

Link.png Site: TheVerge