Την ώρα που η Apple εργαζόταν πάνω στο Watch, η Nokia είχε τις δικές της ιδέες σχετικά με τα smartwatches.

Η Φινλανδική εταιρεία για καιρό εργαζόταν πάνω σε ένα πρωτότυπο με την κωδική ονομασία “Moonraker” που δανειζόταν αρκετά στοιχεία από την μοντέρνα αισθητική των Windows Phone.

 

Πέρυσι, στο Mobile World Congress, η εταιρεία πραγματοποίησε επίδειξη ορισμένων λειτουργικών πρωτότυπων σε πελάτες, και το smartwatch έφτασε πολύ κοντά στο να εισέλθει σε φάση παραγωγής. Η εταιρεία μάλιστα ήθελε να ανακοινώσει το smartwatch της παράλληλα με το Nokia Lumia 930, ωστόσο η Microsoft ακύρωσε το προϊόν περίπου την ίδια εποχή που ανακοινώθηκε η εξαγορά του τμήματος κατασκευής κινητών της εταιρείας.

 

Πρόσφατα, αποκαλύφθηκαν εικόνες από το προϊόν που ακύρωσε η Microsoft, από έναν υπάλληλο του τμήματος σχεδιασμού της Microsoft, τον Pei-Chi Hsieh, σε μία ανάρτηση στο blog που διατηρεί στην πλατφόρμα Tumblr. Μάλιστα, οι εικόνες αποτελούν μέρος του διαφημιστικού υλικού, και όχι απλώς “concept art”.

 

Η συσκευή δεν κυκλοφόρησε λόγω της επικείμενης κυκλοφορία του Microsoft Band. Αν και ο χρήστης του “Moonraker” μπορούσε να σηκώνει τον καρπό του με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται η οθόνη για να διαβάζει μηνύματα ή να κατεβάζει το χέρι του για να την “απενεργοποιεί” χάρη στους αισθητήρες του, τελικώς η Microsoft προτίμησε να προχωρήσει στην κυκλοφορία του Band, που διέθετε περισσότερη λειτουργικότητα.

 

gallery_286955_2110_31631.jpg

 

Η Nokia πήρε το οικείο μοντέρνο περιβάλλον τον Windows Phone και το συνδύασε με απλές εφαρμογές για κλήσεις, μηνύματα και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ενώ επιπλέον πρόσθεσε και ένα χαρακτηριστικό που επέτρεπε στον χρήστη να τραβήξει φωτογραφίες “remotely” από το κινητό του μέσω του smartwatch. Επίσης ενσωμάτωνε Facebook και MixRadio μαζί με watch faces που μπορούσαν να παραμετροποιηθούν ενώ διέθετε λουράκια σε διάφορα χρώματα.

 

gallery_286955_2110_33494.jpg

 

Αν και το “Moonraker” έχει ελάχιστες πιθανότητες να κυκλοφορήσει στην αγορά, ενδεχομένως η Microsoft να δανειστεί στοιχεία από αυτό στην επόμενη έκδοση του Microsoft Band, που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και θα παρουσιαστεί μετά των κυκλοφορία των Windows 10 Mobile αργότερα μέσα στην χρονιά.

 

gallery_286955_2110_46203.jpg

 

Link.png Site: The Verge