Η εταιρεία HMD Global που εκμεταλλεύεται το brand της Nokia στις φορητές συσκευές και είναι υπεύθυνη για τα νέα μοντέλα Nokia 6, 5 και 3, τα οποία ήρθαν και πρόσφατα στη χώρα μας, ανακοίνωσε ότι οι συσκευές της θα αναβαθμιστούν στο Android O.

Όπως είναι γνωστό, το Android O που βρίσκεται αυτή τη περίοδο σε φάση ανάπτυξης, θα είναι η επόμενη μεγάλη έκδοση του δημοφιλούς mobile λειτουργικού συστήματος της Google. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, το Android O πρόκειται να λανσαριστεί κάποια στιγμή μέσα στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.

 

Η εταιρεία HMD δεν δεσμεύτηκε όσον αφορά στο χρονικό σημείο που θα διαθέσει την δική της εκδοχή του OS, αλλά αναμφισβήτητα θα χρειαστεί αρκετός καιρός. Υποθέτουμε ότι η ανακοίνωση της αφορά και σε συσκευές της που πρόκειται να λανσαριστούν σύντομα σύμφωνα με φήμες, όπως το Nokia 9 (το οποίο σε μία έκδοσή του θα διαθέτει κατά πάσα πιθανότητα 8GB RAM).

 

Το porting πάντως δεν αναμένεται να αποτελέσει πρόκληση για την HMD και τα Nokia 6, 5 και 3 αφού χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον την “pure” έκδοση του Android. Επιπλέον, μόλις πάρουν το O, και χάρη στο Project Treble, οι μελλοντικές αναβαθμίσεις θα είναι σημαντικά ταχύτερες.

 

Link.png Site: GSMArena