Όπως έκαναν γνωστό οι εταιρείες με επίσημο δελτίο τύπου, οι Nokia και Alcatel-Lucent βρίσκονταν σε προχωρημένες συζητήσεις, για την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη.

Αν και τις τελευταίες ημέρες, οι λεπτομέρειες ήταν ελάχιστες, γνωρίζαμε ότι αν η Φινλανδική εταιρεία εξαγόραζε πλήρως τον Γάλλο κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακών υποδομών, θα σχηματιζόταν ένας γίγαντας με αξία σχεδόν $40 δισεκατομμυρίων, και θα μεταμόρφωνε την Nokia, σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό ανταγωνιστή των Ericsson AB και Huawei.

 

Η Φινλανδική εταιρεία, για να επικεντρωθεί μάλιστα στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές αποφάσισε να πουλήσει την επιχείρηση των HERE maps, και περιμένουμε τις εξελίξεις και σε αυτόν τον τομέα.

 

Η εξαγορά της Alcatel-Lucent ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες, και η Nokia ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την Γαλλική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακών υποδομών έναντι $16,6 δισεκατομμυρίων. Η νέα εταιρεία έχει στόχο να δημιουργήσει τα θεμέλια για απρόσκοπτη συνδεσιμότητα ανθρώπων και πραγμάτων όπου και αν βρίσκονται και θα ενεργοποιήσει το επόμενο κύμα της τεχνολογικής αλλαγής που θα συμπεριλαμβάνει το Internet of Things και την μετάβαση στο cloud.

 

Η συνδυασμένη εταιρεία θα έχει απαράμιλλες δυνατότητες για καινοτομίες, αφού θα συνδυάζει τις δυνάμεις των Bell Labs της Alcatel-Lucent με τα εργαστήρια FutureWorks και Nokia Technologies της Nokia. Η συμφωνία, θα εδραιώσει την Nokia στον τομέα του εξοπλισμού δικτύωσης και θα επιτρέψει στον Φινλανδό κατασκευαστή να απειλήσει την Ericsson και την Huawei εργαζόμενη σε τομείς όπως στα 5G, IP και software-defined networking, cloud, analytics καθώς και σε τεχνολογίες αισθητήρων και imaging.

 

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ότι η εταιρεία δεν έχει πρόθεση να επιστρέψει στα καταναλωτικά προϊόντα (π.χ στην κατασκευή smartphones) και πως δεν πρέπει να συγχέεται η Alcatel OneTouch με την Alcatel-Lucent. Η δεύτερη είναι μία εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακών υποδομών, ενώ η πρώτη, που ανήκει πια στην Κινέζικη TCL Communication κατασκευάζει smartphones, tablets και smartwatches. Η εξαγορά της Alcatel-Lucent από την Nokia έναντι 16,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

 

Link.png Site: Windows Central