Από το 2010 η NOKIA θα αναλάβει απευθείας τις πωλήσεις στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο του καναλιού διανομής για όλες τις συσκευές. Με σκοπό να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο κινητών λύσεων.

 

Σημαντικό βήμα της στρατηγικής μετασχηματισμού αποτελεί το γεγονός ότι θα ευθυγραμμίσει πλήρως τα γραφεία πωλήσεων σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Για συγκεκριμένους Παρόχους, θα προχωρήσει σε Direct Business Model για να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις.

 

Σκόπος της Nokia είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο κινητών λύσεων. Σημαντικό βήμα της στρατηγικής μετασχηματισμού αποτελεί το γεγονός ότι η Nokia ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ευθυγραμμίσει πλήρως τα γραφεία πωλήσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Από το 2010, για συγκεκριμένους Παρόχους, θα προχωρήσει σε Direct Business Mode για να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις. Η διανομή της Nokia θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στις αυξανόμενες Ανεξάρτητες και Λιανικές Αγορές.

 

«Ως μέρος της στρατηγικής της Nokia για τη μετάβαση σε εταιρεία που εστιάζει σε ολοκληρωμένες λύσεις, είναι απαραίτητο να είναι πιο κοντά στον πελάτη» εξηγεί ο Greig Williams, Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Στο ξεκίνημα αυτής της χρονιάς κάναμε ανακατανομή της ομάδας μας για να υποστηρίξουμε καλύτερα τους πελάτες μας στην περιοχή. Όταν οι πελάτες μας και η αγορά απαιτεί από εμάς να εργαστούμε σε ένα πιο Direct Business Mode, είναι δύσκολο και μη συνετό να μην ανταποκρίνεσαι στις προσδοκίες τους. Αυτό σημαίνει ευθυγράμμιση του συνήθους τρόπου εργασίας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό δίνει επίσης τη δυνατότητα στους Διανομείς μας να επικεντρωθούν περισσότερο στις αναπτυσσόμενες περιοχές της ανοικτής/SIM ελεύθερης αγοράς και Ανεξάρτητης λιανικής πώλησης».

 

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι τοπικοί πάροχοι λαμβάνουν προϊόντα απευθείας από τη Nokia και διανέμουν οι ίδιοι στα σημεία πώλησης όπως ήδη κάνουν. Ενώ η Nokia θα αναλάβει την Διαχείριση Λογαριασμού και τα Logistics.

«Η Nokia σέβεται βαθιά τη γνώση της τοπικής αγοράς και τον τρόπο με τον οποίον εργάζονται οι Διανομείς μας» εξηγεί ο Williams. «Φυσικά τους βλέπουμε να συμμετέχουν στην επόμενη φάση ανάπτυξης σε ολόκληρη την περιοχή».

 

Στα δικαστήρια η Alpha Copy με τη Nokia

 

Την δικαστική οδό ακολουθεί η Alpha Copy, διεκδικώντας αποζημιώση και ηθική αποκατάσταση από τη Nokia, μετά την απόφαση του φινλανδικού κολοσσού να αναλάβει απευθείας τις πωλήσεις προς τους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, "κόβοντας" ουσιαστικά την ελληνική εταιρεία από την αγορά.

 

Η Nokia αποφάσισε να προχωρήσει σε Direct Business Mode με τους τρεις παρόχους, Cosmote, Vodafone, Wind, οι οποίοι εκπροσωπούν το 97% της αγοράς αφήνοντας στην Alpha Copy τις πωλήσεις στα πολυκαταστήματα, που δεν ξεπερνούν το 3%.

Σύμφωνα με την ελληνική εταιρεία συνέπεια της απόφασης που ισχύει από την 1.1.2010, είναι οι απώλειες σε θέσεις εργασίας. Σήμερα απασχολούνται 250 υπάλληλοι στην επιχείρηση και 450 είναι οι αντιπρόσωποι στο δίκτυο της Alpha Copy.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Alpha Copy εμφανίζεται διατεθειμένη να προσφύγει στα δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των χωρών που χρησιμοποιεί ως έδρα η Nokia, της Φιλανδίας και της Αυστρίας. Η Alpha Copy θα διεκδικήσει δικαστικά αποζημίωση ύψους 180 εκ. ευρώ. Η αρχή γίνεται στις 14 Δεκεμβρίου με την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

 

Source.png Πηγή: euro2day.gr

Source.png Πηγή: pestaola.gr

Source.png Πηγή: connection.gr