Με το λανσάρισμα των προβληματικών Apple Maps αρκετοί χρήστες στράφηκαν στις 3rd party επιλογές, με τη Nokia να κυκλοφορεί την εφαρμογή Here Maps στο App Store και να καταφέρνει να κερδίσει αρκετούς εξ αυτών, τουλάχιστον μέχρι την επανεμφάνιση των Google Maps.

Η Nokia σήμερα ανακοίνωσε την οριστική απόσυρση της εφαρμογής Here Maps από το Store της Apple αναφέροντας πως ο λόγος που την έκανε να προχωρήσει στην εν λόγω απόφαση είναι το ίδιο το iOS7, το οποίο, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, χαλάει την εμπειρία των χρηστών. Οι χρήστες συσκευών iPhone μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν τους χάρτες και τις περισσότερες υπηρεσίες μέσω του m.here.com, εντελώς δωρεάν.

 

Η απόφαση της Nokia ήρθε ως έκπληξη για πολλούς, αφού η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει τους χάρτες τις σε περισσότερες πλατφόρμες, όπως τα νεοσύστατα Jolla και Tizen, όμως έχει εκτός τους δύο "μεγάλους", Google και Apple με τις πλατφόρμες Android και iOS αντίστοιχα. Από την άλλη, η εφαρμογή είχε αρκετό καιρό να ανανεωθεί, με την Google από την άλλη να μη χάνει χρόνο και να ξεφεύγει αρκετά από τον ανταγωνισμό στο App Store.

 

Link.png Site: http://www.nokiapoweruser.com/2013/12/27/nokia-pulls-out-here-maps-app-from-apples-store-citing-ios7-as-the-reason/[/url]']Nokia Power User