Καλύτερα από τις προβλέψεις αποδεικνύονται τα οικονομικά αποτελέσματα της NOKIA για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ίδια, τους πρόσφατους μήνες, ιδίως το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο, η εταιρεία μπόρεσε να ισχυροποιήσει την θέση της το τέταρτο τρίμηνο του έτους, χάρη στην περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών. Η Φινλανδική εταιρεία, διέθεσε συνολικά 6.6 εκ. συσκευές αποφέροντας έτσι στα ταμεία της έσοδα συνολικού ύψους €1.2 δισ. Η NOKIA ανέφερε ότι τα δύο τρίτα εξ' αυτών ήταν Lumia smartphones, με τις συνολικές πωλήσεις τους να διαμορφώνονται στις 4.4 εκ. μονάδες.

 

Τα περισσότερα Lumia smartphones φαίνεται ότι πουλήθηκαν κατά την διάρκεια των διακοπών το Δεκέμβριο σε σχέση με το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο όπου είχε 4 εκ. και 2.9 εκ. πωλήσεις αντίστοιχα. Επιπλέον τα στοιχεία αναφέρουν ότι 15.9 εκ. smartphones πουλήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο, εκ των οποίων τα 9.3 ήταν συσκευές Asha και 2.2 εκ. συσκευές Symbian.

 

Συνολικά τα έσοδα από τις πωλήσεις συσκευών και διαδικτυακών υπηρεσιών ανήλθαν στα €3.9 δισ. ξεπερνώντας με αυτόν τον τρόπο κάθε προσδοκία, παρέχοντας έτσι τους απαραίτητους πόρους για την κεφαλαιακή της επάρκεια , ισχυροποιώντας παράλληλα την θέση της σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, με ιδιαίτερα δριμύ ανταγωνισμό.

 

Link.png Site: http://www.zdnet.com/nokia-q4-better-than-expected-lumia-sales-solid-7000009641/[/url]']zdnet.com