Η Nokia δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 σημειώνοντας λειτουργική κέρδη $584 εκ. με τον αριθμό των Lumia συσκευών που έχει διαθέσει να ανέρχεται στα 4.4 εκ. μονάδες, αυξημένος αρκετά σε σχέση με τις 2.9 εκ. μονάδες του Q3.

Ικανοποιητική πορεία, διέγραψαν τα Asha smartphones, με πωλήσεις περισσότερες από αυτές των Lumia. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις των Asha άγγιξαν τα 9.3 εκ. σε αντίθεση με αυτές των συσκευών με Symbian οι οποίες κινήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με μόλις 2.2 εκ. πωλήσεις. Επιπλέον η εταιρεία ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά, έπειτα από 143 χρόνια, δεν θα προβεί στην καταβολή των μερισμάτων στους επενδυτές για το 2012, εξασφαλίζοντας έτσι την ρευστότητα που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς.

 

Από την μεριά του ο Stephen Elop, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: «Το πρώτο μισό του 2012 ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο για την Nokia Group, στο τέταρτο τρίμηνο όμως του έτους μπορέσαμε να ισχυροποιήσουμε την οικονομική μας θέση. Έχουμε εστιάσει στην βασική μας αποστολή, που περιλαμβάνει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προιόντων μας και την αποστολή να διαχειριστούμε καταλλήλως τα κόστη».

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/mobile/2013/01/24/nokias-q4-2012-754-million-operating-loss-9-49-billion-in-net-sales-2-9-million-lumia-phones-sold[/url]']thenextweb.com