Σε διαπραγματεύσεις για να πουλήσει το τμήμα Digital Health πίσω στον συνιδρυτή της Withings, Éric Carreel βρίσκεται η Nokia.

To τμήμα Digital Health δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά της Γαλλικής Withings το 2016 έναντι περίπου €170 εκατομμυρίων και αποτέλεσε μέρος της στρατηγικής ψηφιακής υγείας WellCare της εταιρείας για να “χτυπήσει” το Healthkit της Apple.

Η συγκεκριμένη κίνηση, που ουσιαστικά τοποθετεί την εταιρεία εκτός της αγοράς καταναλωτικών προϊόντων, έρχεται μετά τη διαδικασία αξιολόγησης της στρατηγικής του τμήματος Ψηφιακής Υγείας (Digital Health) και παρά τις αλλαγές που πραγματοποίησε για να “γυρίσει” την κατάσταση με την αντικατάσταση του co-founder της Withings, Cedric Hutchings με τον Rob le Bras-Brown. Βλέπετε πέρα από τα €170 εκατομμύρια που στοίχισε η εξαγορά, η εταιρεία σχετικά πρόσφατα ξέγραψε περίπου $175 εκατομμύρια εξαιτίας του τμήματος Digital Health το τρίτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς.

Όταν εξαγόρασε τη Withings, η Nokia προχώρησε στο re-branding όλων των προϊόντων της Γαλλικής εταιρείας παρόλο που η τελευταία είχε δημιουργήσει “καλό όνομα” στον χώρο των wearables. Παρόλα αυτά, η Nokia είχε αφήσει τον έλεγχο στην… Withings.

“Πληρώνουμε για την εταιρεία, αλλά στην πραγματικότητα η Withings θα “τρέχει” ολόκληρο το τμήμα ψηφιακής υγείας στη Nokia” είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της Φινλανδικής εταιρείας Ramzi Haidamus. Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα –και με την αγορά των wearables να βρίσκεται σε πτώση εκτός και αν πρόκειται για το… Apple Watch- το τμήμα θα εξαγοραστεί από τον co-founder της Withings, Éric Carreel, για άγνωστο, τουλάχιστον για την ώρα, ποσό. Εκτός από τον Éric Carreel, για το τμήμα Digital Health της Nokia έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και οι Samsung και Google (Nest). Για να δούμε που θα καταλήξει τελικά…

Engadget