Το τμήμα Sensors and Energy της Nokia εργάζεται πάνω σε ένα project, που θα επιτρέψει μελλοντικά στους χρήστες των συσκευών της εταιρείας να φορτίζουν το κινητό τους, καθώς… χορεύουν (ή κινούνται έντονα).

Αν και το πρωτότυπο βρίσκεται ακόμη μακριά από το να βγει στην παραγωγή, η ερευνητική ομάδα της Nokia δημιούργησε ένα video για να μας δείξει τις δυνατότητες που υπάρχουν. Ο Markku, o υπεύθυνος έρευνας στο τμήμα Sensors and Energy της Φινλανδικής εταιρείας, δείχνει στο video που ακολουθεί τη σχετική τεχνολογία που έχει την κωδική ονομασία “Sea Turtle” και η οποία αναμένεται στο μακρινό μέλλον να βρίσκεται στα κινητά τηλέφωνα της εταιρείας.

 

Η παρουσιάστρια του video κατάφερε μετά από μισή μέρα χορού, να φορτίσει περίπου κατά 25% την μπαταρία του κινητού Nokia που είχε στην διάθεση της. Βεβαίως, μιλάμε και για το Nokia Lumia 1520, που διαθέτει μπαταρία 3400mAh. Επίσης, η Φινλανδική εταιρεία λέει πως το video γυρίστηκε αποκλειστικά με το Nokia Lumia 1020, οπότε μπορούμε να έχουμε και μία –επιπλέον- ιδέα για τις δυνατότητες του smartphone της εταιρείας με τον αισθητήρα των 41 Megapixels.

 

http://www.youtube.com/watch?v=KEOOid29Vdo

 

Link.png Site: http://www.slashgear.com/nokia-kinetic-phone-charging-made-real-dancing-for-power-04319418/[/url]']SlashGear