Το τρίτο μοντέλο της νέας σειράς smartphone της Nokia το οποίο ολοκληρώνει μιας από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη φετινή έκθεση είναι το Nokia XL το οποίο στηρίζεται στην πλατφόρμα του Android.

Όπως και τα μικρότερα μοντέλα, το Nokia X και Nokia x+, το Nokia XL όπως φανερώνει η ονομασία του έχει μεγαλύτερες διαστάσεις εξαιτίας της οθόνης των 5’ ιντσών με ανάλυση 480 x 800. Στο εσωτερικό συναντάμε και πάλι το Snapdragon S4 με διπύρηνο επεξεργαστή στο 1 GHz, 768 MB RAM καθώς και την υποστήριξη εισαγωγής δύο sim καρτών. Υπάρχει επιπλέον θύρα για microSD, 4GB αποθηκευτικού χώρου και δύο κάμερες των 5MP με Flash στο πίσω μέρος και μία στο μπροστινό μέρος για βιντεοκλήσεις στα 2MP.

 

 

Φυσικά τα φώτα κλέβει η πλατφόρμα στην οποία στηρίζεται η συσκευή που δεν είναι άλλη από αυτή του Android, αλλά με τη Nokia να έχει προχωρήσει σε πλήρη αλλαγή του γραφικού περιβάλλοντος ώστε να μοιάζει περισσότερο με την πλατφόρμα των Windows Phone. Η οθόνη κλειδώματος όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, μοιάζει αρκετά με αυτή των Windows Phone, όπως επίσης και η κεντρική οθόνη η οποία διαθέτει tiles. Χωρίς να διαθέτει οποιαδήποτε εφαρμογή η υπηρεσία της Google, το Nokia XL στηρίζεται στις cloud υπηρεσίες της Microsoft και της Nokia όπως το OneDrive, Skype, Here Maps, Outlook κ.α.

 

DSC00387.jpg

 

DSC00386.jpg

 

Οποιαδήποτε εφαρμογή θελήσει ο χρήστης να εγκαταστήσει στη συσκευή, θα πρέπει να γίνει μέσω του Nokia Store το οποίο σύντομα θα διαθέτει χιλιάδες εφαρμογές ενώ είναι αρκετά εύκολη η μετατροπή μιας Android εφαρμογής σε εφαρμογή συμβατή με το Nokia XL.

 

Το Nokia XL αναμένεται τον επόμενο μήνα στην αγορά με την αρκετά ενδιαφέρουσα τιμή των 109 ευρώ και σε έξι διαφορετικά χρώματα.

 

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt