Όπως ήταν γνωστό, η Nokia βρισκόταν σε συζητήσεις για την πώληση του τμήματος Digital Health που δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά της Withings, πίσω στον συνιδρυτή της τελευταίας, Éric Carreel,για άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό.

Το τμήμα αδειοδότησης ευρεσιτεχνιών της Nokia Technologies δεν πρόκειται να επηρεαστεί και οι σημερινές συσκευές θα συνεχίζουν να πωλούνται κανονικά, όμως όλες οι νέες συσκευές (όπως smartwatches και fitness ή health trackers) που θα κυκλοφορήσουν θα διαθέτουν πια το λογότυπο της Withings.

Να θυμίσουμε ότι το 2016, η Nokia εξαγόρασε το startup από την Γαλλία έναντι €170 εκατομμυρίων περίπου, ωστόσο τα re-branded –με το όνομα της Nokia- προϊόντα που κυκλοφόρησε δεν είχαν καλή πορεία στην αγορά και το τμήμα σημείωνε διαρκώς απώλειες, παρά τις προσπάθειες της Φινλανδικής εταιρείας να “γυρίσει τα πράγματα” αντικαθιστώντας τον co-founder της Withings, Cedric Hutchings με τον Rob le Bras-Brown ως επικεφαλής του τμήματος.

Τελικώς, αποφασίστηκε να πουλήσει το τμήμα Ψηφιακής Υγείας (Digital Health), το οποίο και δημιούργησε για να “χτυπήσει” το Healthkit της Apple. Παρόλα αυτά, διαβάζουμε πως αν και τώρα η εταιρεία θα σταματήσει να αναπτύσσει καταναλωτικά προϊόντα, θα συνεχίσει να εστιάζει στα ιατρικά δεδομένα και στην αγορά των συνδεδεμένων συσκευών και προϊόντων που αφορούν στην υγεία συνεχίζοντας την στρατηγική WellCare.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του co-founder της εταιρείας, Éric Carreel, για την Withings εργάζονται περίπου διακόσιοι υπάλληλοι, που βρίσκονται στα κεντρικά της στο Παρίσι, στην Γαλλία. Επίσης υπάρχουν υπάλληλοι της τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ασία. Όπως ο ίδιος τονίζει, δεν πρόκειται να επηρεαστεί από την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς καμία θέση εργασίας.

GSMArena