Το 2013 αναμένεται να βρει το Android να πρωταγωνιστεί σε μία ακόμα κατηγορία hardware όπως αυτή των videogames αφού μετά την ανακοίνωση του Ouya, η Nvidia ανακοίνωσε μια δική της φορητή παιχνιδομηχανή με την προσωρινή ονομασία Project Shield.

Το Project Shield είναι μια αρκετά ασυνήθιστη φορητή βιντεοκονσόλα μιας και διαθέτει σχεδιασμό χειριστηρίου, οθόνη 5' ιντσών touchscreen η οποία έχει ανάλυση HD 720p. Στο πίσω μέρος ακόμα βλέπουμε hdmi θύρα, ηχεία, WiFi, microSD για επέκταση μνήμης, microUSB και θύρα ακουστικών.

 

Παράλληλα η συσκευή θα μπορεί να συνδεθεί με το επιτραπέζιο υπολογιστή σας φτάνει αυτός να διαθέτει κάρτα γραφικών με GeForce GPU της Nvidia, κάτι που θα δίνει τη δυνατότητα μετάδοσης των παιχνιδιών που έχετε στο PC σας, στο Project Shield μέσω streaming.

 

Στα ενδότερα φυσικά κυριαρχεί ο νεοανακοινωθείς Tegra 4 που σύμφωνα με την Nvidia χαρίζει 5 με 10 ώρες αυτονομία και κατά την παρουσίαση δε φάνηκε να δυσκολεύεται να αναπαράγει παιχνίδια με ανάλυση Ultra HD.

 

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, η φορητή βιντεοκονσόλα της Nvidia θα τρέχει την τελευταία έκδοση του Android (Jelly Bean) όταν κυκλοφορήσει και χωρίς κάποια αλλαγή στο γραφικό περιβάλλον. Ο χρήστης θα μπορεί να κατεβάσει τα παιχνίδια του από το Play Store της Google αλλά και από την εφαρμογή Nvidia Tegra Zone.

 

1pcoverviewv2.jpg

 

Το Project Shield αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2013 χωρίς να υπάρξει αναφορά για την τιμή του.

 

 

Link.png Site: http://shield.nvidia.com/[/url]']Project Shield