Η 27η Ιουνίου πλησιάζει και η Nvidia προετοιμάζει το έδαφος για την κυκλοφορίας της πρώτης φορητής παιχνιδοκονσόλας που έχει κατασκευάσει ποτέ και η οποία στηρίζεται στην πλατφόρμα του Android.

Έχοντας ανακοινωθεί τον Ιανουάριο στη CES 2013, το Nvidia Shield δέχεται ήδη μια σημαντική μείωση στην αρχική τιμή πώλησης του, πριν ακόμα κυκλοφορήσει. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Nvidia, το Shield θα διατεθεί με τιμή $299 έναντι $349 όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

 

Το Shield το οποίο διαθέτει σχήμα χειριστηρίου κονσόλας, διαθέτει οθόνη αφής 5' ιντσών ενώ στο εσωτερικό βρίσκεται ο ολοκαίνουριος Tegra 4 της Nvidia με 2GB RAM. Μιας και στηρίζεται στο Android Jelly Bean 4.1.2, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε τη συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών του Play Store και του Tegra Zone όχι μόνο στην οθόνη της κονσόλας αλλά ακόμα και στην τηλεόραση μέσω της mini HDMI θύρας.

 

Ακόμα για όσους διαθέτουν GeForce κάρτα γραφικών στο PC τους, θα μπορούν να παίξουν τα αγαπημένα τους PC Games στην οθόνη του Shield μέσω streaming.

 

Η Nvidia δεν έχει ενημερώσει ακόμα για το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της κονσόλας, η οποία θα κάνει αρχικά την εμφάνιση της στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 27 Ιουνίου,

 

Link.png Site: ']Πρώτη ματιά στο Nvidia Shield