Πρόβλημα στο σύστημα ψύξης τους φαίνεται ότι παρουσίασαν κάποιες Nvidia GeForce GTX 1080 Founders Edition GPUs, οι ανεμιστήρες των οποίων, σύμφωνα με μαρτυρίες χρηστών, αυξομειώνουν την ταχύτητα περιστροφής τους χωρίς λόγo.

Η GeForce GTX 1080 είναι η νέα πανίσχυρη υλοποιήση της NVIDIA - γρηγορότερη και ταχύτερη από την κορυφαία Titan X - η οποία χάρη στον επεξεργαστή γραφικών αρχιτεκτονικής Pascal διατηρεί ένα εξαιρετικά χαμηλό ενεργειακό προφίλ (τρεις φορές μικρότερο από εκείνο της προηγούμενης ναυαρχίδας).

 

Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε κάρτες Founders Edition, το σύστημα ψύξης των οποίων ακολουθεί πιστά την εργοστασιακή σχεδίαση και τις προδιαγραφές της NVIDIA, όταν κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής τίτλων οι στροφές των ανεμιστήρων αυξήθηκαν υπερβολικά, ανεβάζοντας φυσικά και το (αποδεκτό) επίπεδο του παραγόμενου θορύβου.

 

Η Nvidia, μέσω του Manuel Guzman (Software QA, NVIDIA), αναγνώρισε το πρόβλημα και το επέδωσε σε σφάλμα του λογισμικού (drivers), επισημαίνοντας ότι θα διορθωθεί με την κυκλοφορία του επόμενου πακέτου οδηγών, η ημερομηνία έκδοσης του οποίου δεν έγινε γνωστή.

 

Οι GeForce GTX 1080 GPUs με διαφοροποιημένο σύστημα ψύξης δεν επηρεάζονται από το εν λόγω σφάλμα (bug).

 

Link.png Site: Guru3D