Αν και η Nvidia ήταν εκείνη που κατέθεσε αγωγή ενάντια στην Samsung, ισχυριζόμενη ότι η Κορεάτικη εταιρεία παραβιάζει ευρεσιτεχνίες της, το δικαστήριο φαίνεται πως είχε... αντίθετη γνώμη, με αποτέλεσμα τα πράγματα να αποκτήσουν περίεργη τροπή.

Μάλιστα, η αμερικάνικη εταιρεία έρχεται αντιμέτωπη με την πιθανότητα της απαγόρευσης πωλήσεων προϊόντων της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε δικαστής της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι δηλαδή η Nvidia παραβιάζει τρεις ευρεσιτεχνίες της Samsung.

 

Πάντως δεν είναι τελική η απόφαση, επομένως η Nvidia μπορεί να ελπίζει σε ανατροπή της απόφασης, όταν επανεξεταστεί η υπόθεση σε μερικούς μήνες από τώρα. Η μοναδική παρηγοριά για την Nvidia, είναι ότι μία πατέντα της Samsung παύει να ισχύει από το 2016, οπότε αν απαγορευτεί η πώληση κάποιων από τα προϊόντα της εταιρείας που χρησιμοποιούν την πατέντα της Samsung, η απαγόρευση θα διαρκέσει μόλις για λίγους μήνες.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Nvidia που ήλπιζε να βγάλει κάτι από την υπόθεση, δηλώνει απογοητευμένη από την απόφαση, η οποία απέρριψε το αίτημα της, ότι η Samsung ανέσυρε από την ντουλάπα αρχαίες, και άσχετες με την υπόθεση πατέντες. Σε κάθε περίπτωση, η Nvidia, όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν έχει άλλους άσσους στο μανίκι της ενάντια στην Samsung, οπότε το πιθανότερο –αν και δεν υπάρχουν εγγυήσεις για κάτι τέτοιο- είναι να καταλήξει σε κάποιο είδος συμβιβασμού με την Samsung.

 

Να θυμίσουμε, ότι η Nvidia κατέθεσε αγωγή ενάντια στις εταιρείες Samsung και Qualcomm
για παραβίαση ευρεσιτεχνιών της που αφορούν στους επεξεργαστές γραφικών Adreno (Qualcomm), Mali (ARM) και PowerVR (Imagination Technologies) ζητώντας την απαγόρευση της πώλησης smartphones και tablets της Samsung, που ενσωματώνουν τους παραπάνω επεξεργαστές. Στην συνέχεια, η Samsung πέρασε στην αντεπίθεση με ανταγωγή, ισχυριζόμενη ότι είναι η Nvidia εκείνη που παραβιάζει έξι ευρεσιτεχνίες της.

 

Link.png Site: Engadget