Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jen-Hsun Huang, κατά την διάρκεια του Investors Day event, παρουσίασε το νέο chip που ετοιμάζει η εταιρεία του για φορητές συσκευές.

Γνωστό ως Kepler Mobile, το νέο chip είναι κατασκευασμένο βάσει της αρχιτεκτονικής Kepler που η εταιρεία ήδη χρησιμοποιεί για notebook και desktop GPUs. Συγκεκριμένα φέρεται να εξήρε την προσπάθεια της Nvidia, στο θέμα της μείωσης του μεγέθους των chips και της αντίστοιχης κατανάλωσης από αρκετά Watts σε μερικά μόνο milliwatts. Δήλωσε μάλιστα ότι η κατανάλωση ενέργειας και οι συνεπαγόμενες απαιτήσεις ψύξης αποτελούν τις κυριότερες αιτίες όπου τα mobile γραφικά υστερούν σε σχέση με τα αντίστοιχα των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 

Υπογράμμισε μάλιστα την επιθυμία της εταιρείας να προχωρήσει δυναμικά και να βρεθεί μπροστά σε σχέση με τον ανταγωνισμό, κάτι για το οποίο έχει προχωρήσει στην αναβολή άλλων projects για να προσηλωθεί στην ανάπτυξη των Kepler Mobile. Το συγκεκριμένο chip θα είναι σε θέση να τρέχει κορυφαίους τίτλους παιχνιδιών ακόμη και παιχνίδια που απαιτούν DirectX 11.

 

Η παρουσίαση μεταξύ άλλων περιελάμβανε και την αναπαραγωγή του Battlefield 3 πάνω στη νέα πλατφόρμα. Προς το παρών δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες όσον αφορά την ημερομηνία διάθεσης και άφιξης των συγκεκριμένων chips.

 

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/52224-nvidia-demonstrates-next-generation-kepler-mobile-graphics.html[/url]']techspot.com