Η Κινέζικη εταιρεία ByteDance που βρίσκεται πίσω από το TikTok καθώς και άλλοι Κινέζοι τεχνολογικοί γίγαντες όπως είναι Tencent, Alibaba και Baidu σύμφωνα με αναφορές τοπικών ιστοσελίδων αγοράζουν «με το… τσουβάλι» NVIDIA HPC GPUs με τις παραγγελίες φέτος να έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις περσινές.

Σύμφωνα με αναφορές, η ByteDance έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής για την αγορά νέων προϊόντων το 2023 όσα ξοδεύτηκαν από όλη την Κινέζικη τεχνολογική αγορά σε παρόμοιες αγορές προϊόντων NVIDIA το οικονομικό έτος 2022. Πιο συγκεκριμένα, η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Jitwei αναφέρει ότι οι παραγγελίες της ByteDance στην NVIDIA έχουν ξεπεράσει το $1 δισεκατομμύριο – με τις αποστολές προϊόντων να αποτελούν ένα μίγμα επιχειρησιακής κλάσεως A100 και H800 GPUs που έχουν ήδη φτάσει στα κέντρα δεδομένων της.

BNid5VnEsySIslCG.jpg

Η παραγγελία των παλαιότερης γενιάς μονάδων A100 είναι πιθανό να είχε πραγματοποιηθεί πριν από τις κυρώσεις και τις απαγορεύσεις σε εμπορικό επίπεδο στην Κίνα που έλαβαν χώρα μετά τον Αύγουστο του 2022 -οι συναλλαγές να επιτράπηκαν περίπου μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η H800 HPC GPU αποτελεί μία «κομμένη» έκδοση της ναυαρχίδας της NVIDIA για το έτος 2022, H100 (κωδικό όνομα Hopper) και σχεδιάστηκε ειδικά για την Κινέζικη αγορά των επιχειρήσεων -έχει μειωμένη απόδοση για να τηρούνται τα περιοριστικά στάνταρντ για τις εξαγωγές που έχουν θέσει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

p4MQEZkdKJobFZre.jpg

Μία μονάδα H800 στοιχίζει περίπου $10.000 σύμφωνα με το Tom’s Hardware και επομένως υποθέτουμε ότι -παρά τη μειωμένη απόδοση- θα προσφέρει εκπληκτικές επιδόσεις. Η ByteDance παράγγειλε στην NVIDIA περίπου 100.000 μονάδες, οι οποίες αποτελούνται από μοντέλα Α100 και H800.

  • Thanks 1
  • Confused 1