Η Nvidia φέρνει το brand «Τi» και στους φορητούς υπολογιστές ανακοινώνοντας τις GeForce RTX 3070 Ti και 3080 Τi.

H GeForce RTX 3080 Ti είναι σύμφωνα με την Nvidia -κρατηθείτε- ταχύτερη της desktop κάρτας γραφικών Titan RTX της προηγούμενης γενιάς και θα είναι ικανή να «τρέξει» παιχνίδια 1440p με την ποιότητα γραφικών ρυθμισμένη στο «ultra» επίπεδο με περισσότερα από 120 fps. Επίσης συνοδεύεται από 16GB μνήμης GDDR6 χρονισμένης σε συχνότητα που είναι η υψηλότερη που έχει υπάρξει σε φορητό υπολογιστή, με την εταιρεία ωστόσο να μην «μαρτυρά» την ταχύτητα της.

Οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές που θα εφοδιάζονται με την GeForce RTX 3080 Ti θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, τα συγκεκριμένα laptops θα στοιχίζουν άνω των $2499.

3080-tI.jpg

Η GeForce RTX 3070 Ti από την άλλη θα βρίσκεται σε laptops με κόστος άνω των $1499. Ένας φορητός υπολογιστής με τη συγκεκριμένη ανεξάρτητη mobile κάρτα γραφικών είναι σύμφωνα με την Nvidia περίπου «70% ταχύτερος από έναν που διαθέτει την περασμένης γενιάς GeForce RTX 2070 Super» και θα μπορεί να «τρέξει» παιχνίδια 1440p με «ultra settings» με περισσότερα από 100 fps.

3070-Ti.jpg

Μαζί με τις παραπάνω κάρτες γραφικών, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι βελτίωσε και πρόσθεσε διάφορες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά για τα Max-Q laptops συμπεριλαμβανομένου του AI CPU Optimizer που μπορεί να διαχειριστεί τις συχνότητες λειτουργίας και την κατανάλωση των επεξεργαστών νέας γενιάς των AMD και Intel καθώς και το Rapid Core Scaling που μπορεί να απενεργοποιήσει πυρήνες του κεντρικού επεξεργαστή ενώ παράλληλα ενισχύει την συχνότητα λειτουργίας άλλων πυρήνων για να βελτιστοποιήσει την απόδοση. Επίσης ανακοίνωσε και το Battery Boost 2.0 για την βελτιστοποίηση της διάρκειας της μπαταρίας (έως 70% σε ορισμένες περιπτώσεις).

  • Like 1