Η ενσωμάτωση της μηχανής Ageia PhysX στο προγραμματιστικό περιβάλλον της Nvidia είναι σχεδόν έτοιμη, κάτι που εκτός από τις επιδόσεις στον τομέα των γραφικών και του gaming, φαίνεται να εκτοξεύει και την άτυπη διαμάχη ανάμεσα σε δύο γίγαντες της πληροφορικής.

 

Η Νvidia φαίνεται να αποκτά ισχυρό προβάδισμα με την ενοποίηση της τεχνολογίας της Ageia στις κάρτες γραφικών της. Kατάφερε να μετατρέψει την μηχανή PhysX από ένα standalone API στο CUDA (http://en.wikipedia.org/wiki/CUDA), το οποίο υποστηρίζεται από τις κάρτες 8800 και πάνω.

 

Για να δείξει η Nvidia στην πράξη τις επιδόσεις των νέων καρτών πραγματοποίησε το test που είχε περάσει και ο νέος αναμενόμενος οκταπύρηνος επεξεργαστής της Intel, ο Nehalem που έπιασε τα 20 Fps. Το particle demo της GeForce 9800, έφτασε στα 300fps!!!

 

Η Νvidia ίσως να πήρε σαν μέτρο σύγκρισης τον Nehalem, καθώς ένας τεχνικός της Intel δήλωσε ότι οι επεξεργαστές της εταιρείας του θα είναι πολύ σύντομα τόσο ισχυροί που δεν θα υπάρχει πλέον η ανάγκη για ξεχωριστές κάρτες γραφικών, χτυπώντας έμμεσα την Nvidia.

 

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι έστω και έμμεσες κόντρες των δύο εταιρειών, αυξάνουν την πίεση στο τεχνικό τους επιτελείο για ακόμα καλύτερες επιδόσεις, σε μία μάχη από την οποία κερδισμένος θα είναι σίγουρα ο καταναλωτής, απολαμβάνοντας όλο και ισχυρότερα γραφικά.

 

Source.png Πηγή: pcw.gr