O συνιδρυτή και CEO της NVIDIA, Jen-Hsun Huang, στα πλαίσια της Computex 2016, επιβεβαίωσε ότι αμερικανική εταιρεία δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη των Tegra SoCs για smartphones, εγκαταλείποντας αυτό το κομμάτι της αγοράς.

Το γεγονός αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι φορητές επεξεργαστικές μονάδες της NVIDIA δεν κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των κατασκευαστών - παρόλο που οι επιδόσεις τους ήταν εντυπωσιακές - με τα αναμενόμενα κέρδη να κινούνται σε τόσο χαμηλά επίπεδα, που το όλο εγχείρημα χαρακτηρίστηκε ως ασύμφορο.

 

Το μέλλον των Tegra SoCs βρίσκεται μάλλον στις πλατφόρμες των οδηγικά αυτόνομων οχημάτων και των συστημάτων infotainment, όμως η NVIDIA οφείλει να αναλογιστεί και τους κατόχους των ταμπλετών και συστημάτων ψυχαγωγίας της σειράς SHIELD, τα οποία μάλιστα υποστηρίζονται από το συνδρομητικού τύπου "Game Streaming" οικοσύστημα, GeForce NOW.

 

Λαμβάνοντας υπόψιν την (κάπως μεγαλύτερη) δημοτικότητα των τελευταίων αυτών συσκευών, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει σχετική πληροφόρηση όσον αφορά τις πωλήσεις τους, η NVIDIA μάλλον θα συνεχίσει να τις υποστηρίζει - καθώς απευθύνονται σε ένα εντελώς διαφορετικό κοινό.

 

Link.png Site: HotHardware