Η πλατφόρμα Maxine μπορεί να μειώσει σημαντικά το bandwidth και να αυξήσει την οπτικοακουστική ποιότητα - μέχρι και να εισάγει AI avatar στην κλήση.

Χρησιμοποιώντας την cloud AI streaming πλατφόρμα Nvidia Maxine, η εταιρεία στοχεύει στη βελτίωση των βιντεοκλήσεων που, ελέω Covid-19, έχουν γίνει απαραίτητες για την καθημερινότητα πολλών.

Μέσω αυτής και της σουίτας εργαλείων που παρέχει για τους developers, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι εντυπωσιακά. Μια από τις κυριότερες βελτιώσεις που προσφέρει είναι η αύξηση της ανάλυσης και βελτίωση της ποιότητας εικόνας, ενώ εξίσου σημαντική είναι η τεχνολογία αφαίρεσης θορύβων μέσω επεξεργασίας του ήχου - με λίγα λόγια, δεν είναι απαραίτητο να υποστηρίζεται ως τεχνολογία από το μικρόφωνο του χρήστη.

Επιπροσθέτως, προσφέρει τη δυνατότητα να τοποθετήσει τον χρήστη στο κέντρο του κάδρου αν η θέση του παρεκλίνει από αυτό, όπως και να προσαρμόσει το πρόσωπο ώστε να εμφανίζεται κεντραρισμένο και προς την κάμερα σε περίπτωση που η κάμερα «βλέπει» τον χρήστη από πλάγια θέση. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, τότε ένα AI avatar μπορεί να πάρει τη θέση του χρήστη στις κλήσεις ή να προσθέσει ψηφιακά backgrounds. Σε άλλου είδους παροχές, αυτές της προσβασιμότητας, προσφέρει κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο: υπότιτλους και μετάφραση σε πραγματικό χρόνο, σε συνεργασία με το Nvidia Jarvis.

Τέλος, η εταιρεία αναφέρει πως μέσω της συμπίεσης βίντεο της Maxine, το bandwidth μπορεί να μειωθεί έως και 90% σε σύγκριση με την συμπίεση H.264, ώστε οι κλήσεις να καταναλώνουν αισθητά χαμηλότερα δεδομένα. Για να πετύχει όλα τα παραπάνω, η Maxine χρησιμοποιεί Nvidia Tensor Core GPU acceleration και στηρίζεται στο cloud, καταφέρνοντας να είναι διαθέσιμη για πλήθος συσκευών και να μην απαιτείται ισχυρό hardware για την υποστήριξή της.

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να έχει πρόωρη πρόσβαση στην Maxine ως developer, μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του στη σχετική σελίδα.

  • Like 4