Σύμφωνα με αναφορές, η Nvidia βάζει τις τελευταίες “πινελιές” πάνω στη νέα σειρά GeForce-branded επεξεργαστών γραφικών που θα βασίζονται σε νέα αρχιτεκτονική της εταιρείας. Τα νέα προϊόντα αναμένεται να ανακοινωθούν προς το τέλος Ιουλίου.

Ανάμεσα τους, περιμένουμε μία περιορισμένων τεμαχίων “Founder’s Edition” που θα βασίζεται στον πρωτότυπο σχεδιασμό της Nvidia (reference design), και αργότερα, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο περιμένουμε λανσαρίσματα καρτών γραφικών με “custom designs” από διάφορες εταιρείες που συνεργάζονται με την Nvidia.

Ο νέος επεξεργαστής γραφικών ενδέχεται να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην “client” αγορά που θα διαδεχτεί το chip GP104, που τροφοδοτεί τις κάρτες γραφικών GeForce GTX 1080 και GTX 1070.

Φημολογείται ότι το πρώτο προϊόν θα ονομάζεται “Turing” τελικά, και πως ενδέχεται η συγκεκριμένη κωδική ονομασία να μην αφορά σε κάποια αρχιτεκτονική ή σε κάποιοι επεξεργαστή γραφικών αλλά σε κάποιο μοντέλο (SKU) που θα ονομαστεί είτε GeForce GTX 1180 ή GTX 2080. Όπως συνέβη και με τις προηγούμενες σειρές καρτών γραφικών της Nvidia, από την εποχή της GeForce GTX 680, η Nvidia θα ανακοινώσει πρώτα τον αντικαταστάτη του μοντέλου GTX 1080, και θα το τοποθετήσει στην κορυφή του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου, αφού θα είναι ταχύτερο του GeForce GTX 1080 Ti, όμως μετά από ένα χρονικό διάστημα στην κορυφή θα βρεθεί ο διάδοχος του GTX 1080 Ti που θα βασίζεται σε μεγαλύτερο chip.

TechPowerUp

  • Like 2