Περιμένετε τις επόμενης γενιάς κάρτες γραφικών της Nvidia, GeForce GTX 11-series; Ενδεχομένως θα χρειαστεί να περιμένετε για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα αν λάβουμε υπόψη μας την δήλωση που έκανε ο CEO της Nvidia, Jen Hsun Huang σε δημοσιογράφους στην έκθεση Computex 2018, η οποία λαμβάνει χώρα στην Ταϊπέι, στην Ταϊβάν αυτή την περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο CEO της Nvidia δήλωσε ότι η νέα σειρά καρτών γραφικών της Nvidia πρόκειται να κυκλοφορήσει “A long time from now” και επομένως θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετό καιρό ακόμη μέχρι να κάνει την εμφάνιση της στην αγορά. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το PC World και επιβεβαίωσε και το C|Net.

Η Nvidia λανσάρισε την GeForce GTX 10-series το 2016, και ενώ σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν αυξημένη απόδοση στα παιχνίδια και στα τρισδιάστατα γραφικά καθώς και να ενεργοποιήσουν δυνατότητες εικονικής πραγματικότητας στους υπολογιστές των χρηστών, άρχισαν να χρησιμοποιούνται και για την… εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ελλείψεις και να εκτοξευθούν οι τιμές τους στα ύψη.

Στο συνέδριο Hot Chips 2018 είχε προγραμματιστεί επίσης μία ομιλία τον Αύγουστο με θέμα “NVIDIA's Next Generation Mainstream GPU", ωστόσο λίγο αργότερα αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα και δεν υπάρχουν αναφορές σε αυτή. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση πάντως, με την τρέλα της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, δεν φαίνεται να επηρεάζει την Nvidia, που απλώς θα συνεχίσει να πουλάει GTX 10-series GPUs σε υψηλή τιμή.

C|Net

  • Thanks 1