Στις αρχές της νέας χρονιάς αναμένεται να λανσαριστούν οι νέες κάρτες γραφικών GeForce RTX 4070 SUPER και GeForce RTX 4080 SUPER της NVIDIA.

Σύμφωνα με τον γνωστό και πολύ καλά πληροφορημένο leaker με το ψευδώνυμο Kopite7kimi στο Twitter, οι νέες κάρτες γραφικών SUPER της σειράς GeForce RTX 40 θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην έκθεση Consumer Electronics Show (CES) τον Ιανουάριο του 2024. Την ίδια πληροφόρηση φαίνεται πως έχει και η ιστοσελίδα VideoCardz που αναπαράγει την ανάρτηση του γνωστού leaker.

Αν και επίσημα η NVIDIA δεν βρίσκεται μεταξύ των εκθετών στην επερχόμενη έκθεση, η εταιρεία έχει πολλές φορές χρησιμοποιήσει συνεδριακές αίθουσες -ή ακόμα και χώρους σε γύρω ξενοδοχεία- για να προχωρήσει σε παρουσιάσεις προϊόντων σε δημοσιογράφους και πελάτες. Οι φήμες για το επερχόμενο λανσάρισμα των νέων καρτών γραφικών GeForce RTX 40-series SUPER κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η GeForce RTX 4080 και 4070 SUPER θα διατεθούν με περισσότερη μνήμη και ευρύτερα memory interfaces από τις υπάρχουσες λύσεις. Πιο συγκεκριμένα, περιμένουμε την GeForce RTX 4080 SUPER να διαθέτει δίαυλο μνήμης 320-bit και την GeForce RTX 4070 SUPER να έρθει με δίαυλο μνήμης «χωρητικότητας» 256-bit. Η πρώτη αναμένεται να ενσωματώνει 20GB μνήμης ενώ η δεύτερη 16GB μνήμης.

Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως. Και παλαιότερα είχαν κυκλοφορήσει φήμες για κάρτες «SUPER» στη σειρά GeForce RTX 30 ωστόσο τελικά είδαμε «Ti» εκδόσεις. Να θυμίσουμε ότι την επωνυμία «SUPER» έχουμε να την δούμε από την εποχή της GeForce RTX 20-series.

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1