Μπορεί η Valve να μην έχει αγγίξει τη σειρά Half-Life εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, με εξαίρεση την κυκλοφορία του παιχνιδιού εικονικής πραγματικότητας Alyx ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε ορισμένους φανατικούς της θρυλικής σειράς πρώτου προσώπου να βελτιώσουν οπτικά το εξαιρετικό σήκουελ του Half-Life.

Η NVIDIA με τη βοήθεια της κοινότητας της, αποκάλυψε πρόσφατα το Half-Life 2 RTX: An RTX Remix Project, το οποίο όπως υποδηλώνει και το όνομα αποτελεί μία βελτιωμένη επανέκδοση (remaster) του κλασικού shooter για υπολογιστές με ray traced γραφικά τύπου GeForce RTX. Η NVIDIA και η ομάδα των modders από την κοινότητα της δεν θα προσθέσουν στον τίτλο απλώς ακτινανίχνευση (ray tracing) αλλά θα επιχειρήσουν να βελτιώσουν και να εκσυγχρονίσουν συνολικά το παιχνίδι από αισθητικής άποψης και εμφάνισης. 

Μπορεί ο ray traced φωτισμός να δείχνει εξαιρετικά φυσικός και να αποτελεί την κύρια ατραξιόν του παιχνιδιού ωστόσο οι modders από την κοινότητα της NVIDIA πρόκειται να αξιοποιήσουν μία πρώιμη έκδοση του RTX Remix για την προσθήκη τρισδιάστατων μοντέλων υψηλότερης ευκρίνειας (μέσω του Hammer Editor της Valve) και να επαναπροσδιορίσουν και να επεξεργαστούν εκ νέου τη φυσική του περιβάλλοντος και των διάφορων αντικειμένων και υλικών και να αποδοθούν περισσότερο ρεαλιστικά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που… περιμένατε. Εκεί που τα πρωτότυπα γραφικά του Half-Life 2 μοιάζουν επίπεδα και ξεπερασμένα, στη σύγχρονη εκδοχή τους δείχνουν εξαιρετικά λεπτομερή και ατμοσφαιρικά. Δεν αποτελεί έκπληξη επίσης το γεγονός ότι στο remaster γίνεται χρήση διάφορων τεχνολογιών της NVIDIA, όπως του DLSS 3 (upscaling), της anti-lag τεχνολογίας Reflex και του GPU-accelerated αποθηκευτικού χώρου RTX IO.

1705dc20-4052-11ee-b9e2-184f80549adf.jpg

17040760-4052-11ee-b8fc-af7b3dc13f1b.jpg

Το πρότζεκτ πάντως μόλις ξεκίνησε και επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει διαθέσιμη. Για την ώρα δεν αποτελεί κάτι περισσότερο από τέχνασμα του μάρκετινγκ και ανακοινώθηκε παράλληλα με το DLSS 3.5 που χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για την βελτίωση των ray traced εικόνων, για ακόμα υψηλότερη ευκρίνεια και ταχύτητα. Τίτλοι όπως οι Alan Wake 2 και Cyberpunk 2077: Phantom Liberty θα υποστηρίζουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό με την κυκλοφορία τους.

Έστω και μία ανεπίσημη επανέκδοση του τίτλου πάντως είναι σημαντική. Τα πρόσφατα remasters των Portal και Quake II ήταν πολύ όμορφα ωστόσο περιορίζονταν από την κλίμακα ή την ηλικία τους. Το Half-Life 2 έθεσε νέα πρότυπα για τα σύγχρονα shooters πρώτου προσώπου συνδυάζοντας την καταιγιστική δράση με μία πολύ ωραία ιστορία, με γρίφους και αξιοσημείωτα ρεαλιστική φυσική περιβάλλοντος για την εποχή. Τώρα, αυτή η αναβάθμιση ενδέχεται να καταστήσει «must» για τους λάτρεις της εμβληματικής σειράς που θα θέλουν να το ξαναζήσουν βλέποντας το με… σύγχρονη ματιά.

  • Like 9