Η OnePlus ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κατασκευάσει -ή καλύτερα να συν-δημιουργήσει- ένα μηχανικό πληκτρολόγιο, κάτι μάλλον αναπάντεχο για μία εταιρεία που είναι περισσότερο γνωστή για τα smartphones της.

Για να είμαστε δίκαιοι, η OnePlus πουλάει και άλλες συσκευές πέρα από smartphones -όπως ακουστικά καθώς και ένα smartwatch- όμως η παρουσίαση ενός πληκτρολογίου, και μάλιστα με μηχανικούς διακόπτες, αποτέλεσε μάλλον έκπληξη. 

Το πληκτρολόγιο θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Keychron και αποτελεί προϊόν ενός πρότζεκτ που ξεκίνησε η εταιρεία μέσω της πλατφόρμας συν-δημιουργίας «OnePlus Featuring». Πρόκειται για μία πλατφόρμα όπου η εταιρεία συνεργάζεται με άλλες, ακόμα και διαφορετικών κλάδων, για την παραγωγή προϊόντων που έχουν ψηφιστεί από τους φίλους και πελάτες της εταιρείας. Το πρώτο προϊόν συνεργασίας που προέκυψε από την πλατφόρμα «OnePlus Featuring» είναι το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο.

Hero_mobile.jpg

Δυστυχώς, για την ώρα δεν έχουν γίνει και πολλά πράγματα γνωστά για το πληκτρολόγιο, πέρα από το γεγονός ότι θα είναι προσαρμόσιμο (customizable) με την OnePlus να λέει πως θα μπορέσουμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες στις αρχές της νέας χρονιάς. Όσον αφορά ότι θα είναι «customizable», λαμβάνοντας υπόψη τα προϊόντα της Keychron, μπορούμε να περιμένουμε φωτισμό LED και υποστήριξη διάφορων εφέ φωτισμού, εναλλάξιμα πλήκτρα, ενδεχομένως διακόπτες και αποσπώμενα καλώδια USB Type-C ενδεχομένως.

22_card_pc.jpg

Αν θέλετε να μάθετε από πρώτο χέρι περισσότερες λεπτομέρειες πάντως, μπορείτε να προχωρήσετε σε εγγραφή στην πλατφόρμα της OnePlus για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τις νέες εξελίξεις.