Η επαγωγική μαγειρική διαθέτει μια σειρά από οφέλη: δεν απαιτεί προθέρμανση, διαθέτει χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας και είναι σαφώς πιο ασφαλής από τη μαγειρική με συμβατικές συσκευές.

Ωστόσο, για να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη τεχνολογία απαιτείται η κατάργηση του συμβατικού φούρνου που διαθέτουν τα περισσότερα σπίτια και η απόκτηση ενός νέου, μεγάλου φούρνου που διαθέτει αυτή την τεχνολογία.

 

Για τον λόγο αυτό, η Panasonic παρουσίασε τον πρώτο επαγωγικό φούρνο μικρών διαστάσεων, που προορίζεται για τοποθέτηση και χρήση στον πάγκο της κουζίνας. Έτσι, προσφέρει τα οφέλη της συγκεκριμένης τεχνολογίας στους καταναλωτές, μέσω μιας σχετικά μικρής συσκευής, η οποία έχει μέγεθος όμοιο σχεδόν με το αντίστοιχο ενός φούρνου μικροκυμάτων.

 

Ο συγκεκριμένος φούρνος από την Panasonic θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, χωρίς να έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία αναφορικά με την τιμή, η οποία βέβαια αναμένεται υψηλή, λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρόκειται για το πρώτο προϊόν στην κατηγορία των μικρών επαγωγικών φούρνων.

 

Link.png Site: Engadget