H σειρά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών Lumix της Panasonic έχει ένα νέο μέλος, την Lumix GX85, η οποία συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία των GX8 και GX7 ενώ έρχεται βελτιωμένη σε διάφορους τομείς.

Η νέα mirrorless camera της Panasonic διαθέτει ένα αρκετά μικρό σε διαστάσεις σώμα και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, όπως τον Live MOS αισθητήρα των 16 Megapixels, τον νέο επεξεργαστή εικόνας Venus Engine μαζί με μέγιστο ISO 25600, WiFi και continuous shooting στα 8fps. Επιπλέον, διαθέτει in-camera σύστημα σταθεροποίησης εικόνας ενώ η Panasonic εξάλειψε το φίλτρο low-pass με στόχο να προσφέρει αποτελέσματα με μεγαλύτερη οξύτητα και χρωματική ακρίβεια.

 

Η νέα Panasonic Lumix GX85 διαθέτει επίσης 49 σημεία αυτόματης εστίασης καθώς και το χαρακτηριστικό Post Focus Function. Αυτό σημαίνει, ότι καταγράφεται κάθε ένα από τα σημεία εστίασης, και μόλις ο χρήστης τραβήξει την φωτογραφία του, μπορεί να πατήσει οπουδήποτε στην οθόνη αφής των 3,0 ιντσών για να επιλέξει την προτιμώμενη περιοχή εστίασης και να σώσει το αποτέλεσμα (αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταλήξει με 49 διαφορετικές φωτογραφίες).

 

Η κάμερα υποστηρίζει λήψη video ανάλυσης 4K (3849 x 2160 pixels) στα 24fps και 30fps καθώς και ανάλυσης 1080p στα 60fps. Η νέα Lumix GX85 της Panasonic θα κυκλοφορήσει στα μέσα Μαΐου στις ΗΠΑ με τιμή $799, σε kit που περιλαμβάνει σύστημα φακών 12-32mm και σε ασημί και μαύρο φινίρισμα στις μεταλλικές λεπτομέρειες.

 

Link.png Site: Engadget