Οι webcams γενικότερα δεν προσφέρουν και την ευκρινέστερη εικόνα, οπότε σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ενδεχομένως καλύτερη ιδέα να χρησιμοποιήσετε την κανονική φωτογραφική μηχανή/ κάμερα σας εφόσον είναι διαθέσιμη (π.χ mirrorless, compact ή ακόμα και dSLR).

Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι υπολογιστές δεν είναι εξοπλισμένοι για να «ερμηνεύουν» κατάλληλα το σήμα βίντεο που προέρχεται από την υποδοχή USB ή από την έξοδο HDMI των καμερών του είδους (π.χ με μία συσκευή ή κάρτα video capturing). Μετά τις Canon και Fujifilm, και η Panasonic λοιπόν διέθεσε ειδικό λογισμικό που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά, χωρίς να απαιτείται εξειδικευμένο hardware, όπως μία video capturing κάρτα ή εξωτερική συσκευή. Το λογισμικό «Lumix Tether for Streaming» ενισχύει με λειτουργικότητα webcam τις δημοφιλείς GH5 και GH5S καθώς και τις σειρές G9 και S1 – μέσω USB.

Η εφαρμογή βασίζεται στο ίδιο λογισμικό που επιτρέπει την παρακολούθηση και την επισκόπηση των λήψεων τους μέσω ενός φορητού υπολογιστή ή μέσω ενός υπολογιστή desktop, ωστόσο στερείται γραφικών στοιχείων ώστε τα μέλη της οικογένειας, οι φίλοι και οι συνεργάτες να βλέπουν μόνο ότι «βλέπει» η κάμερα, χωρίς μενού, σημεία εστίασης και άλλα μη απαραίτητα για τη συγκεκριμένη χρήση στοιχεία.

Παρόλα αυτά, το λογισμικό είναι ακόμα σε beta μορφή, οπότε δεν υπάρχει ακόμα επισήμως τεχνική υποστήριξη από την Panasonic. Επίσης είναι διαθέσιμο μόνο για υπολογιστές Windows και επομένως οι χρήστες Mac θα συνεχίζουν να βασίζονται στην κάμερα FaceTime του υπολογιστή τους. Η χρήση μίας φωτογραφικής μηχανής ως webcam πάντως ενδέχεται να συνοδεύεται από προκλήσεις (π.χ σωστός συγχρονισμός βίντεο με εικόνα) ωστόσο αν δεν αντιμετωπίσετε τέτοια ζητήματα ή καταφέρετε να τα ξεπεράσετε, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

  • Like 2