Αν θέλετε να βελτιώσετε κατά πολύ την ποιότητα της εικόνας όταν επικοινωνείτε με την οικογένεια ή με τους συνεργάτες σας μέσω του Zoom ή άλλης υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης και έχετε στην διάθεση σας κάποια φωτογραφική μηχανή EOS M-series ή R-series (mirrorless), EOS (dSLR) ή PowerShot της Canon, τώρα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως webcam.

Η εταιρεία, όπως πρώτη ανέφερε η ιστοσελίδα DPReview διέθεσε την δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού EOS Webcam Utility για λειτουργικό σύστημα Windows 10, που επιτρέπει τη σύνδεση της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής σας στον υπολογιστή μέσω USB και τη μετατροπή της σε webcam. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να επικοινωνείτε με φίλους, με οικογενειακά μέλη ή με συνεργάτες στην δουλειά χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σας υπηρεσία/ εφαρμογή τηλεδιάσκεψης, είτε είναι το Zoom, το Skype, το Microsoft Teams, το BlueJeans ή άλλη.    

«Ανεπτυγμένο από τους developers λογισμικού της Canon, αυτή η δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού βοηθάει τους καταναλωτές να βελτιώσουν την εικόνα τους στο βίντεο όταν χρησιμοποιούν δημοφιλείς εφαρμογές τηλεδιάσκεψης, προσφέροντας ευκρίνεια και υψηλή ποιότητα εικόνας».

Αξίζει πάντως να δοκιμάσετε κάτι παρόμοιο, αν έχετε στη διάθεση σας μία high-end φωτογραφική μηχανή (ακόμα και αν δεν είναι κατασκευασμένη από την Canon) μαζί με κάποια HDMI capture card– εφόσον η κάμερα σας είναι ικανή να προσφέρει καθαρή εικόνα μέσω HDMI. Θα εκπλαγείτε, λένε από το The Verge, πόσο «κινηματογραφικό» θα δείχνει το δικό σας «παράθυρο» (κυρίως λόγω της ποιότητας του φακού, που δεν μπορεί να προσφέρει καμία webcam) σε σχέση με των συνομιλητών σας.

Η λύση της Canon πάντως δεν απαιτεί πρόσθετα αξεσουάρ ή συσκευές, παρά μόνο ένα καλώδιο USB, οπότε αν έχετε στη διάθεση σας κάποια από τις παρακάτω κάμερες, αξίζει να το δοκιμάσετε.

Screen_Shot_2020_04_29_at_11_40.02_AM.jpg.74b7f8658d83af9eb8808eba83621765.jpg

The Verge

  • Like 3