Η Olympus ανακοίνωσε τη νέα PEN E-PL9 αναβαθμίζοντας τη μικρότερη σε μέγεθος Micro Four Thirds κάμερα στο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο με δυνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης 4K και με in-body τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας.

Η νέα PEN E-PL9 διατηρεί την ρετρό εμφάνιση της προκατόχου της ωστόσο διαθέτει μεγαλύτερου μεγέθους λαβή (grip) καθώς και περιστροφικό χειριστήριο λειτουργιών. Τώρα επίσης ενσωματώνει τον ίδιο αισθητήρα 16 Megapixels, τον ίδιο επεξεργαστή εικόνας TruePic VIII και κάνει χρήση του ίδιου συστήματος αυτόματης εστίασης ανίχνευσης αντίθεσης 121-σημείων (με ανίχνευση προσώπου και ματιών)  με τη μεγαλύτερου μεγέθους OM-D E-M10 Mark III, ωστόσο η in-body σταθεροποίηση εικόνας είναι τριών αξόνων αντί για πέντε αξόνων.

Η εταιρεία επίσης χάρισε στην PEN E-PL9 τη δυνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης 4K με 30fps αναγνωρίζοντας πως ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει ακόμα και σε ορισμένα mid-range smartphones δεν θα έπρεπε να απουσιάζει από μία κάμερα με εναλλάξιμους φακούς. Επίσης εξόπλισε την κάμερα της με δυνατότητα quick smartphone sharing χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία Bluetooth αφού πρόκειται για ένα μοντέλο που απευθύνεται σε beginners, vloggers και social media users. Επίσης δεν απουσιάζει το WiFi.

5a7d406d6523e_e-pl9(1).jpg.5e86ccf0a86870bac15c93a3f72b8ca4.jpg

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που δείχνει ότι η Olympus ήθελε να πλησιάσει περισσότερο την αγορά των beginners είναι το απλοποιημένο μενού (παρέχονται 16 art filters επίσης, Auto mode, Advanced Photo mode κ.ά), που πρόσθεσε στη μηχανή και η δυνατότητα χειρισμού της μέσω της οθόνης αφής, η οποία μπορεί και περιστρέφεται για να διευκολύνει τις selfies.

Η νέα Olympus PEN E-PL9 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, στην Ασία και σε άλλες περιοχές του πλανήτη τον Μάρτιο με τιμή €699 σε kit με το φακό power zoom 14-42mm f/3.5-5.6 (το σώμα μόνο του στοιχίζει €549).

Engadget