Τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα ανάγκασαν την Kodak να πουλήσει τη μονάδα Image Sensor Solutions, η οποία μέχρι και σήμερα κατασκεύαζε όλους τους αισθητήρες εικόνας που πλαισιώνουν τα προϊόντα της εταιρείας. Η μονάδα μεταβιβάζεται στην εταιρεία Platinum Equity με άγνωστο το ποσό πώλησης, με σκοπό να εισσρεύσουν μετρητά στην εταιρεία.

 

Kodak%20August.low-728-75.jpg

 

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Kodak, όπου η εταιρεία έψαχνε για αύξηση της χρηματοδότησής της κατά $500 εκατομμύρια δολλάρια. Επίσης είχε προειδοποιήσει ότι θα έπρεπε να αυξηθούν σημαντικά τα κεφάλαιά της πουλώντας πατέντες αξίας αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, για να εξασφαλήσει την επιβίωσή της για τους επόμενους 12 μήνες.

 

Επιπλέον η Kodak σχεδιάζει την εισροή $200 ακόμη εκατομμυρίων στο κεφάλαιο της από “μη στρατηγικές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων”. Η χθεσινή τιμή της μετοχής της παρουσιάσε αύξηση κατά 6%.

 

Η εταιρεία Platinum Equity, η οποία εξαγόρασε το συγκεκριμένο τμήμα της Kodak είναι μια εταιρεία που εξειδικεύεται στο να εξαγοράζει προβληματικά περιουσιακά στοιχειά εταιρειών, δεν σχολίασε με κανέναν τρόπο την παραπάνω πώληση.

 

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, αξίζει να αναφερθεί ότι η (πρώην) μονάδα Image Sensor Solutions της Kodak βοήθησε στην κατασκευή του πρώτου πρωτοτύπου ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται σε μια ευρεία γκάμα βιομηχανικών κλάδων της φωτογραφίας.

 

Link.png Site: techradar.com