Με την Kodak και άλλες εταιρείες να προσπαθούν τον τελευταίο καιρό να επαναφέρουν το φιλμ στην επικαιρότητα, η Leica είδε την ευκαιρία και αποφάσισε να κυκλοφορήσει μία instant camera, την Sofort.

Η Sofort χρησιμοποιεί το format Instax της Fuji, με την Leica να αποφασίζει μάλιστα να λανσάρει την δική της μάρκα φιλμ, σε black & white ή έγχρωμο. H Leica σχεδίασε μόνη της το σώμα της Sofort, που είναι αρκετά διαφορετικό από άποψη design σε σχέση με τις πανάκριβες λύσεις της εταιρείας, με την Instax mini 90 της Fuji για παράδειγμα να έχει περισσότερες ομοιότητες εμφανισιακά με τις φωτογραφικές μηχανές της Γερμανικής εταιρείας.

 

Η κάμερα της Leica εξοπλίζεται με οπτικό σκόπευτρο και διαθέτει ορισμένες έτοιμες, “μοντέρνες” ρυθμίσεις, όπως “party”, “selfie” και “macro”. Δεδομένου ότι πρόκειται για μία κάμερα που στο σώμα της φέρει την γνωστή κόκκινη κουκίδα με την επιγραφή Leica, υποθέτουμε ότι κοστίζει ακριβά. Όμως, η Sofort τελικά κοστίζει λιγότερο από όσο περιμέναμε, και όποιος το επιθυμεί μπορεί να την αγοράσει με $299 (η Instax mini της Fuji κοστίζει $175).

 

Το έγχρωμο πακέτο φιλμ της Leica επίσης κοστίζει $14 για 10 φωτογραφίες ενώ το ασπρόμαυρο περίπου $17. Ο χρήστης πάντως μπορεί να χρησιμοποιήσει το φιλμ Instax της Fuji αν το θέλει.

 

gallery_286955_3337_44494.jpg

 

Link.png Site: Engadget